Basakšehiru derbi protiv Bešiktaša, Višća asistirao
EPA

Deveta asistencija u sezoni

Basakšehiru derbi protiv Bešiktaša, Višća asistirao

Reprezentativac BiH Edin Višća nastavio je sa sjajnim igrama u Turskoj.

Iz kola u kolo Višća briljira u dresu tamošnjeg prvoligaša Basakšehira, a danas je svojom asistencijom doprinio osvajanju tri boda u derbiju protiv gradskog rivala Bešiktaša.

Basakšehir je u meču 22. kola Super lige slavio nad Bešiktašom s minimalnih 1:0, a ključni trenutak dogodio se u drugom poluvremenu, tačnije u 51. minuti, kada je Demba Ba na asistenciju Višće matirao Kariusa.

Nakon jedne kontre Višća je odlično proigrao iskusnog napadača kojem nije bilo teško matirati golmana gostiju za, ispostavit će se, konačnih 1:0 na stadionu Fatih Terim.

Za našeg fudbalera je ovo bila ujedno deveta asistencija, a njegov tim je trijumfom zasjeo na prvo mjesto.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska liga, 22. kolo:

Basakšehir - Bešiktaš 1:0

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi