Višćin Basaksehir izvukao remi na gostovanju 'turskom Leicesteru'

Meč igran po teškim vremenskim uslovima

Višćin Basaksehir izvukao remi na gostovanju 'turskom Leicesteru'

S. Grebović

Kolo za vikend donijelo nam je veliki derbi turskog šampionata u kojem su na kraju bodove podijelili Sivasspor i Istanbul Basaksehir, bilo je 1:1.

Da vam je neko prije par sezona rekao da će duel ove dvije ekipe biti derbi u turskoj ligi ne biste mu vjerovali, ali ovo je bio veliki dvoboj timova koji su u samom vrhu Superlige.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo dopadljivu igru, a vrijedi pomenuti kako je meč igran u izuzetno teškim uslovima budući da je tokom čitavog meča padao snijeg. 

U 66. minuti šutirao je Edin Višća, lopta se odbila od jednog protivničkog igrača pravo na nogu Demba Be koji je rutinski pogodio. Deset minuta prije kraja meča Papp je ubacio, a loptu glavom u mrežu smjestio Mustafa Yatabare, za ispostaviće se, konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sivasspor važi za apsolutno najveći hit prvenstva jer se nakon ovog kola vratio na lidersku poziciju sa 42 odigrana boda nakon 21. kola, a tim iz Istanbula je treći sa dva boda manje.

Nema sumnje da Sivasspor neodoljivo podsjeća na Leicester, koji je u sezoni 2015/2016. zadivio fudbalski svijet osvajanjem titule prvaka Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi