Basara: Lijepo je vidjeti da Bugojno ima premijerligaša

Čelni čovjek ŽNK Iskra Bugojno

Basara: Lijepo je vidjeti da Bugojno ima premijerligaša

Samir Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre jučerašnjom prozivkom na stadionu Jaklić startale su sa pripremama za debitansku sezonu u Premijer ženskoj ligi naše zemlje.

Predstavljene su i nova pojačanja, te pojačani stručni štab, a čelnik čovjek kluba Naim Basara nije krio oduševljenje pozitivnom atmosferom koje je vladala na samoj prozivci, te nešto kasnije i prvom treningu.

"Na prozivku su došle 33 igračice, a pojačani smo sa šest igračica, od čega dvije reprezentativke Crne Gore. Lijepo je vidjeti da Bugojno ima premijerligaša, a to je ŽNK Iskra koji će u narednoj sezoni ženske Premijer lige dostojanstveno predstaviti grad Bugojno i ja ovom prilikom pozivam sve građane Bugojna, posebno navijače Vandale da dođu i gledaju premijerligašice na našem stadionu Jaklić. Mislim da grad Bugojno zaslužuje da ima svog premijerligaša", kazao je Basara za SportSport.ba.

Basara se zahvalio i svim sponzorima te prijateljima ŽNK Iskra bez kojih uspješna priča ovog kluba ne bi bila moguća.

"Ja bih se zahvalio svim sponzorima našeg kluba, te Nogometnom savezu SBK/KSB koji je dao svoj doprinos u projektu ŽNK Iskra, a  posebno se zahvaljujem Nogometnom savezu Federacije BiH  i Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, te ljudima koji su pomogli da ovaj klub  dosegne ovaj nivo, dodao je Basara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi