U nedjelju starta i ŽNK Iskra, dogovorena nova pojačanja

Prozivka novog člana Premijer ženske lige

U nedjelju starta i ŽNK Iskra, dogovorena nova pojačanja

Samir Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre, novog člana Premijer ženske lige naše zemlje, u nedjelju u 9 sati početi će sa pripremama za debitansku sezonu u najjačem rangu ženskog nogometa u BiH.

Bugojanke žele da igraju važnu ulogu i u ovom rangu takmičenja,  pa su čelnici kluba već krajem sjajne sezone u Prvoj ligi Federacije grupa Jug krenuli u potragu za pojačanjima.

Odmah je dogovorena saradnja sa crnogorskom reprezentativkom Suzanom Vujoševićem, te sa dvije igračice koje su proteklu sezonu nastupale u istom rangu kao i Bugojanke,  Samirom Goretić (ŽNK Željezničar 2011) i golmanicom Elmom Kundić (ŽNK Rosa Brandis).

Na prozivci će se pojaviti i još dvije nove igračice, a kako je potvrđeno za SportSport.ba iz redovima tima iz Bugojna radi se Marini Lukić i Ireni Bjelici.

Lukić je protekle sezone nastupala za dojučerašnjeg premijerligaša ŽNK Mostar iz Mostara, dok je Bjelica, reprezentativka Crne Gore koja je nastupala za Ekonomist iz Nikšića, inače prvaka te zemlje u ženskoj konkurenciji.

Ovome treba dodati da je ŽNK Iskra u srijedu dobio i dozvolu N/FS BiH za igranje premijerligaških utakmica na stadionu Jaklić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi