Održana prozivka ŽNK Iskra, odrađen i prvi trening

Novi član ženske Premijer lige BiH

Održana prozivka ŽNK Iskra, odrađen i prvi trening

Samir Mlaćo

Današnjom prozivkom na stadionu Jaklić i zvanično su počele pripreme ŽNK Iskra Bugojno, novog člana ženske Premijer lige naše zemlje.

Bugojanke se nakon sjajne sezone u Prvoj ligi Federacije grupa Jug   žele  u pozitivnom svjetlu pokazati i u premijerligaškom društvu, a prisutnim igračicama uoči prvog treninga obratili su se čelnici kluba te članovi stručnog štaba.

"Mi smo danas evo zakazali prozivku, predstavili smo pojačanja i nadam se da ćemo napraviti dobar tim koji će biti prepoznatljiv kao što je to bilo u federalnoj ligi. Premijer liga je jači nivo takmičenja, ima tu veći broj ozbiljnih klubova i kroz medije vidimo da se pojačavaju, a nama je cilj da budemo stabilan premijerligaš i da pokušamo da izborimo opstanak. Mislim da sa ovim igračicama i ovim našima od ranije imamo realne šanse da budemo u sredini tabele i nadam se da ćemo to i ostvariti", kazao je šef stručnog štaba ŽNK Iskra Bugojno Salim Duraković.

Čelnici kluba danas su predstavili i nove igračice, a to su: Suzana Vujošević (Obilić, Herceg Novi), Irena Bjelica (ŽFK Ekonomist, Crna Gora), Samira Goretić (ŽNK Željezničar 2011, Bosanska Krupa), Marina Lukić (ŽNK Mostar, Mostar) i Elma Kundić ( ŽNK Rosa Brandis, Turbe).

"Premijer liga je duplo jača od Prve lige Federacije, ali ja uz dobar trening vjerujem da mogu nastaviti golgeterski niz", istakla je Samira Goretić, dojučerašnji prvi strijelac Prve lige Federacije grupa Jug.

Treba istaći da je stručni štab ŽNK Iskra pojačan kondicionim trenerom Smajom Durakovićem i trenerom golmana Arminom Uzunom, a nakon prozivke odrađen je i prvi trening.

Bugojanke će imati svoju selekciju i u kadetskoj ligi naše zemlje, te su u ovom klubu su uvjereni da su na pravom putu, što pokazuju i sami rezultati te brojni uspjesi koji su iza ovog veoma mladog kolektiva, ali jedinog premijerligaša u svom gradu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi