Bašić: Sistemskim radom možemo uvesti red, rad i disciplinu

Rudar u novoj sezoni sa velikim planovima

Bašić: Sistemskim radom možemo uvesti red, rad i disciplinu

Samir Mlaćo

Rudar iz Kaknja je proteklu sezonu u Prvoj ligi FBiH zvršio na sedmom mjestu sa 42 osvojena boda. Kakanjci mogu biti zadovoljni na kraju, ostvarili su svoj cilj, ali su planovi za novu sezonu mnogo veći. 

U Rudaru vjeruju da je došlo vrijeme da krenu ka samom vrhu tabele i uključe se u borbu za prvo mjesto, a posebno su zadovoljni što je sam rad klub i organizacija podignuta na najviši nivo. O protekloj sezoni te planovima za budućnost za SportSport.ba je govorio generalni sekretar i službeni predstavnik Kakanjaca u protekloj sezoni Armin Bašić.

"Obzirom da su ambicije kluba vezane za ulazak u Premijer ligu nakon prvog dijela sezona pale, Uprava se odlučila za stabilizaciju kluba. U klubu sam generalni sekretar nešto manje od godinu dana i za to vrijeme radili smo na stabilizaciji kluba i zalaganju da klub funkcioniše kao sistem. U velikom dijelu smo uspjeli, ali pred nama je puno posla. Najvažnije od svega jeste da smo uveli sistem plata i možemo reći da su plate redovne i sigurne. Fudbalere našeg tima i uposlenike poslali smo na zasluženi odmor bez ikakvih dugovanja što pokazuje i to da nijedan fudbaler nije zatražio raskid ugovora. Samom sistemskim radom možemo u klub uvesti red, rad i disciplinu. Uvodimo i kodeks ponašanja fudbalera i svih uposlenika, hijerarhija u klubu se mora poštovati kao i pravilnk u kojem je regulisano mnogo toga. U godini od kako sam u klubu nastojim da svi koji dođu u klub poštuju ovaj klub koji za dvije godine proslavlja sto godina postojanja. Opremili smo seniorsku ekipu novom opremom zahvaljujući glavnom sponzoru Edinu Begovcu, uveli smo online shop gdje navijači vrlo jednostavno mogu doći do željenog dresa. U narednom periodu ćemo opremiti komplet selekcije kluba", kaže Bašić te nastavlja.

"Najvažnije od svega je što svaki član Uprave ima svoj zadatak i zna šta treba da radi. Uskoro počinju radovi na stadionu, tenderska procedura je u toku oko izbora izvođača radova gdje će se raditi na pomjeranju terena i zamjeni travnjaka. Moja želja je da ne bude distanca između navijača, Uprave i igrača, jer sam i sam bio na tribinama sa navijačima te znam koliko vole svoj klub i zaslužili su da gledaju svoj Rudar u Premijer ligi, da gledaju svoj klub na uređenom stadionu i kvalitetnoj infrakstrukturi. Braći sa tribine poručujem da nikada ne odustaje od svoje ideje i da nikad ne odusaju od našeg Rudara, jer samo njihovom podrškom Rudar može do željenog cilja".

U Rudaru tokom pauze vrijedno rade na jačanju igračkog kadra.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Uskoro očekujemo nova pojačanja, provjerena imena, a na tome aktivno radi glavni sponzor kluba Edin Begovac. U protekloj godini sam sarađivao sa tri trenera Beganovićem, Pavićem i sada Hodžićem te sam sa svima imao korektnu saradnju i svima bio uvijek na raspolaganju. U planu imamo i organizaciju utakmice veterana kluba na kojoj ćemo da pozovemo sve legende Rudara kao i Zelenu noć koja bi okupila sve privrednike Kaknja. Njih je zaista puno, a to će im biti najbolji poziv da se uključe u radu kluba", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba ambiciozni Bašić.

Treba dodati i to da će se Skupština FK Rudar Kakanj održati 28.06, a prozivka seniorskog tima 01.07.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi