VAR presudio Interu, Fiorentina golom iz penala u 101. minuti stigla do boda
Fiorentini se na kraju isplatila upornost

Tim iz Milana je na nevjerovatan način ostao bez tri boda

VAR presudio Interu, Fiorentina golom iz penala u 101. minuti stigla do boda

S. Pašalić, foto: EPA

Inter je u 25. kolu Serie A stigao na gostovanje kod Fiorentine i u uzbudljivoj utakmici odigrao 3:3.

Sjajno je utakmica krenula za Fiorentinu koja je već u prvoj minuti povela sa 1:0 nakon autogola de Vrija.

Inter je već u 6 minuti izjednačio, a strijelac za 1:1 je bio Vecino. Do kraja poluvremena Inter je uspio stići di preokreta, a Politano je pogodio za 2:1 u 40 minuti.

Početkom drugog poluvremena u 52 minuti gosti dolaze do 3:1, a strijelac sa bijele tačke je bio Ivan Perišić.

Fiorentina je uspjela smanjiti na 3:2 u 74 minuti fantastičnim golom Luisa Muriela iz slobodnog udarca. Nakon toga je Fiorentina pokušavala doći do izjednačenja, a stvari su se uzburkale na terenu pa je glavni sudija imao pune ruke posla i podijelio je nekoliko žutih kartona.

Pred sami kraj utakmice u 96 minuti desila se sporna situacija kada je u šesnaestercu Intera D' Ambrosio igrao rukom, a glavni sudija je treći put u ovoj utakmici morao zatražiti pomoć VAR-a.

Nakon par minuta vijećanja odlučio je dosuditi penal u 100 minuti za Fiorentinu, a siguran sa bijele tačke je bio Jordan Veretout za 3:3 što je bio i konačni rezultat.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je i dalje na trećem mjestu sa 47 bodova, dok je Fiorentina deveta sa 36 bodova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi