Batshuayi malo koči, ali Džekin transfer je praktično završena stvar
Chelsea želi uz pomoć Batshuayia dovesti Džeku, ali Roma bi radije da sve bude isplaćeno novcem

Chelsea dovodi bh. napadača

Batshuayi malo koči, ali Džekin transfer je praktično završena stvar

E. Škorić

Nakon samo šest mjeseci Chelsea će kupiti novog napadača, po svemu sudeći to će biti Edin Džeko (31).

Alvaro Morata je ljetos stigao iz Real Madrida, ali ispostavilo se da to nije dovoljno dobra zamjena za Diega Costu ili da jednostavno nema pravu podršku u napadu. Michy Batshuayi nije loš napadač, ali Conte želi robusnog, pravog strijelca i takvog je vidio u Džeki.

Stoga je Chelsea krenuo u pregovore s Romom nakon što je Džeko dao zeleno svjetlo da je spreman da mijenja sredinu. Plavci su najprije ponudili 50 miliona eura za Džeku i njegovog saigrača Emersona, ali je Roma zatražila i dodatnih 10 miliona eura.

Londonski klub sada želi da u posao uključi i Batshuayia, mada je Roma nesigurna i nije pretjernao oduševljena takvim transferom. Vučica bi radije da joj se sve isplati u novcu.

U Chelseaju će svakako prihvatiti bilo kakve uslove, a ukoliko Roma definitivno odbije Batshuayia, onda će Belgijac vjerovatno biti prodan Borussiji Dortmund, koja će morati da nađe zamjenu za Pierre-Emericka Aubameyanga čiji je odlazak u Arsenal sada i izvjestan.

Ostaju 'sitnice' da se završe, ali Džeko bi najkasnije u utorak trebao da potpiše za Chelsea, a engleski nogomet mu je itekako poznat, jer je nekoliko sezona igrao za City, s kojim je osvojio dva naslova.

Ne bude li nekih nepredviđenih promjena, Džeko će večeras protiv Intera odigrati posljednji meč u dresu Rome.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Haris
Rimljani, oprostite se od lige prvaka za narednu sezonu. Ta mjesta ce sigurno zauzeti kvartet Juve, Napoli, Inter i Lazio. Dzekson vas dvije sezone vuce na svojim ledjima. Vidjecete vrlo brzo kako tim fukcionise ustvari ne funkcionise bez njega. Odlaskom Pjanica nema ko da uputi kvalitetan centarsut u sesnaesterac a sad kad Edin ode kao sto rekoh liga evrope Romina je sudbina i REALNOST.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi