Ludnica u Leverkusenu, sedam golova, preokreti i nevjerovatni Erling Haaland

Bayer - Borussia D. 3:4

Ludnica u Leverkusenu, sedam golova, preokreti i nevjerovatni Erling Haaland

E. Škorić

Čak sedam pogodaka viđeno je danas u meču Bayera i Borussije Dortmund u Leverkusenu.

Očekivao se spektakl u ovom meču 4. kola, no ko bi rekao da će na kraju pasti čak sedam golova, a Borussia je zahvaljujući prije svih Erlingu Haalandu upisala važnu pobjedu rezultatom 4:3.

Poveo je Bayer golom Writza u devetoj minuti, ali uzvraćaju gosti preko Haalanda u 37. minuti. Dvije minute kasnije VAR je poništio pogodak gostujućeg nogometaša Bellinghama zbog faula u napadu.

U 45. minuti Schick za novo vodstvo Bayera, ali uzvraća Borussija na startu drugog dijela. Brand na asistenciju Haalanda za 2:2. U 55. minuti novi gol - Diaby za 3:2.

U 71. minuti je Guerreiro izjednačio na 3:3, a sjajni Haaland u 75. minuti novim golom i to sa penala donosi trijumf Milionerima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U sjeni ovog derbija odigrano je još nekoliko utakmica. Union Berlin i Augsburg su odigrali 0:0, Mainz je slavio s 2:0 kod Hoffenheima, Wolfsburg istim rezultatom na gostovanju kod Furtha, a Freiburg i Keln su podijelili bodove (1:1).

Demirović je na terenu u redovima Freiburga proveo posljednjih 10-ak minuta.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...j*ben igrac,mnogo kompletniji i bolji od Mbappea...jeste da je Bundesliga daleko iza EPL kvalitetom,ali nije mala stvar ovako trpati,a tek mu je 21. godina...
6 0
Dzanin
Ta ko je najjaci smo.Heja BVB?⚫??
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi