Bundesliga dobila još jednog učesnika Lige prvaka, ali zadnje kolo donosi spektakl
Foto - EPA

Bit će zanimljiva završnica prvenstva

Bundesliga dobila još jednog učesnika Lige prvaka, ali zadnje kolo donosi spektakl

M. Šljivak

Utakmice 33. kola Bundeslige donijele su dosta uzbuđenja, a nakon Bayerna i Borussije plasman u Ligu prvaka osigurao je i Bayer iz Leverkusena.

Apotekari su na gostovanju kod Hoffenheima slavili s 4:2. Ovom pobjedom kolo prije kraja su osigurali treće mjesto na tabeli i mogu mirno dočekati Freiburg

Freiburg je na svom terenu poražen od Union Berlina s 4:1, a ovaj rezultat znači da će posljednje 34. kolo donijeti izuzetno ludu završnicu. Ispustio je ovaj tim šansu da dođe na korak od plasmana u Ligu prvaka i sami sebi su krivi za to.

Upravo se pobjedom u Freiburgu Union Berlin uključio u borbu za plasman u evropsku elitu. Oni imaju 54 boda i čekaju kikseve Leipziga i Freiburga.

RB Leipzig igra sutra utakmicu protiv Augsburga. Pobjedom će doći jako blizu četvrte pozicije, ali u posljednjem kolu idu na gostovanje Arminiji koja se bori za opstanak i ništa im nije garantovano.

Koln je ispustio šansu da se bori za četvrto mjesto porazom od Wolfsburga od 1:0 na svom terenu, a u još jednoj odigranoj utakmici Borussia Dortmund je pobijedila otpisani Furth kao gost s 3:1.

Bundesliga rezultati:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Koln - Wolfsburg 0:1
Freiburg - Union Berlin 1:4
Furth - Dortmund 1:3
Hoffenheim - Bayer Leverkusen 2:4

Šansu za plasman u Ligu prvaka imaju RB Leipzig, Freibrug i Union Berlin.

Top Komentari

Klicko
Kako ovako nejaka liga da ima 4 mjesta koja vode u ligu prvaka?Ne kontam
0 5
TMilidza
Šansu za Europu ima i Köln jer Freiburg I Leipzig su već izborili Europu, a u finalu su kupa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi