Sreća prati hrabre - Pomračenje uma golmana Mainza za pobjedu Bayera i tugu u Minhenu!
Bayer Leverkusen uz dva epska gola slavio protiv Mainza i primakao se tituli.

Bundesliga dobija epilog?

Sreća prati hrabre - Pomračenje uma golmana Mainza za pobjedu Bayera i tugu u Minhenu!

Eldar Ganibegović

Večeras je otvoreno 23. kolo njemačke Bundeslige. Lider na tabeli, Bayer Leverkusen, rezultatom 2:1 je bio bolji od Mainza.

Bayer je poveo već u trećoj minuti. Švicarac Granit Xhaka je ponovo izveo magiju i postigao prelijep pogodak.

Samo pet minuta kasnije Mainz je stigao do poravnanja. Silvan Widmer je pucao glavom nakon slobodnjaka, a loptu u mrežu domaćih je skrenuo Dominik Kohr.

Jonas Hofmann je u 17. minuti mogao vratiti vodstvo Bayeru. Izašao je jedan na jedan s golmanom Mainza, ali on sjajno brani.

Dominik Kohr je to mogao kazniti desetak minuta kasnije, no nakon lijepog centaršuta je šutirao po sredini gola direktno u ruke domaćeg golmana.

Oglasi

Za kraj prvog dijela golman Mainza je zaustavio još jedan udarac Hofmanna, da bi na otvaranju drugog Mainz imao šansu preko Mwenea, no lopta ide pokraj gola.

Odilon Kossouno je u 62. minuti propustio novu dobru šansu za Apotekare, ali u 68. minuti Leverkusen najzad dolazi do vodećeg i ispostavit će se pobjedničkog pogotka.

Robert Andrich se namjestio na šut i šutirao s distance. Golman Mainza doživio je pomračenje uma i kumovao pogotku Bayera.

[twitter]https://twitter.com/mm4649042561152/status/1761132823392498023[/twitter]

Sreća je ovo bila za Leverkusen, ali sreća prati hrabre. Tako su u Minhenu itekako rastužili jer su se nadali kiksu Leverkusena ne bi li mu se Bayern približio, ali ništa od toga, barem ne u ovom kolu.

Oglasi

Jessic Ngankam je u 79. minuti kod gostiju dobio žuti karton. Sudija ga je nakon VAR provjere poništio, pokazao mu direktan crveni, pa su gosti s igračem manje završili utakmicu.

Nakon ove utakmice Leverkusen ima 61 bod, 11 više i utakmicu više od Bayerna. Mainz je s 15 bodova na 17. mjestu, mjestu koje vodi u Cvajtu.

Naredno kolo Leverkusenu donosi gostovanje kod Kolna našeg Huseinbašića, dok će Mainz na svom terenu biti domaćin Borussiji (M).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sutra ćemo pratiti utakmice Borussia (M) - Bochum, Stuttgart - Koln, Union - Heidenheim, Werder - Darmstadt i Bayern - Leipzig, dok se kolo zatvara prekosutra mečevima Eintracht - Wolfsburg, Borussia (D) - Hoffenheim i Augsburg - Freiburg.

Bundesliga, 23. kolo:

Bayer Leverkusen - Mainz 2:1

Top Komentari

FudbalskiGenije
Izbjeglice i guzoperači na aparatima
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi