Ludilo Granita Xhake nema granica - Švicarac je opasan mangup na terenu

Prevario je apsolutno sve

Ludilo Granita Xhake nema granica - Švicarac je opasan mangup na terenu

Midhat Šljivak

Granit Xhaka doveo je Bayer Leverkusen spektakularnim golom u vodstvo od 1:0 u duelu 23. kola Bundeslige protiv Mainza, a zatim je napravio potez kojim je prevario trenera Xabija Alonsa i ljekarski tim. Odglumio je povredu.

Švicarac Granit Xaha vodi Bayer Leverkusen ka tituli prvaka. Večeras je protiv Mainza postigao vodeći gol u trećoj minuti, a zatim je napravio potez koji je iznenadio apsolutno sve na stadionu.

Xhaka je slaveći pogodak odlučio odglumiti povredu. Uhvatio se za zadnju ložu nasred terena, trener Xabi Alonso je podigao ljekarski tim i čekali su odobrenje da uđu na teren.

Međutim, ispostavilo se da Švicarac samo slavi. Ubrzo je počeo bez problema koračati slaveći pogodak, a zatim je uslijedio i izraz olakšanja na licu trenera Apotekara Xabija Alonsa.

Ljekar domaćeg tima se morao vratiti na klupu. Xabi ga je lično morao uvjeriti da Xhaki nije ništa i da je spreman za nastavak utakmice.

Oglasi

Treba napomenuti da je ovo 31-godišnjem veznom fudbaleru prvi gol sezone u Bundesligi. Odigrao je dosad 23 utakmice.

Ukupno je ove sezone upisao 30 nastupa u svim takmičenjima. Ima ubilježenu jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, iskusni veznjak je član Bayera od ljeta. Stigao je za 15 miliona eura iz Arsenala, gdje je proveo proteklih sedam godina karijere.

Prethodno je reprezentativac Švicarske nastupao za Borussiju Monchengladbach, te Basel u kojem je napravio prve korake.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti