Istina konačno ugledala svjetlo dana - Xabi Alonso javno rekao zašto je odbio Liverpool i Bayern
FOTO: EPA

Odlučio se da ostane u Bayer Leverkusenu

Istina konačno ugledala svjetlo dana - Xabi Alonso javno rekao zašto je odbio Liverpool i Bayern

Esmer Oštraković

Zbog fenomenalnog posla koji radi na klupi Bayer Leverkusena Xabi Alonso postao je najtraženiji menadžer na tržištu, a nekoliko ekipa u posljednje vrijeme pokušalo ga je dovesti.

Prije svega, za njegov potpis borila su se dva giganta, a radi se o Bayernu iz Minhena, te Liverpoolu. Ipak, niti jedna od ove dvije ekipe na kraju nije uspjela osigurati potpis sjajnog Španca.

Dok je cijeli svijet, naravno fudbalski, čekao odluku Xabi Alonsa da li će od naredne sezone trenirati Bayern ili Liverpool, on je sve iznenadio odlukom da ostane u Bayer Leverkusenu i naredne sezone.

Imalo je naravno i to logike, jer je od svog dolaska Španac praktično naopako okrenuo ovu ekipu i od tima koji se borio za opstanak doveo ih na vrh Bundeslige, te je praktično samo pitanje trenutka kada će i zvanično postati novi prvaci Njemačke.

Trenutno se Bayer Leverkusen nalazi na prvom mjestu u Bundesligi sa čak šesnaest bodova prednosti iznad velikog rivala ekipe Bayern Minhena, a to najbolje govori kakav fudbal igraju.

Oglasi

Uprkos ponudama Bayerna i Liverpoola Xabi Alonso je odlučio da ostane vjeran Bayer Leverkusenu, te će i naredne sezone voditi ovaj tim. Prošli mjesec je sve javno rekao:

"Imao sam sjajan sastanak sa čelnicima Bayer Leverkusena. Rekao sam im da ću ostati i da nastavljam raditi u klubu.

Nakon mnogo priča o mojoj budućnosti odlučio sam da javno izađem i da kažem ono što je moja odluka. Ovo je mjesto za mene", rekao je tada Xabi Alonso.

U nedavnom intervjuu za TNT Sports Xabi Alonso je jasno rekao i razloge zbog kojih je odbio Bayern i Liverpool, te se odlučio ostati u Bayer Leverkusenu.

"Imamo stvarno mnogo razloga zbog ove odluke. Nakon jedne godine, ovdje stvaramo tim. Gradimo sjajan timski duh ovdje.

Oglasi

Postoje mnogi razlozi i mnogo igrača zbog kojih želim ostati. Ova sezona je bila sjajna do sada. Ipak, svi smo svjesni da želimo da nastavimo zajedno dalje. Osjećam se kao dio kluba. Nakon jedne godine jednostavno ne osjetim da trebam da idem. Nije pravo vrijeme. Zbog toga sam ostao", rekao je jasno Xabi Alonso.

Nakon toga okrenuo se evropskoj utakmici koju njegova ekipa igra protiv West Ham Uniteda.

"Znamo da možemo izgubiti, ali borimo se da ne budemo poraženi. Ovaj tim je pokazao sjajan karater. U teškim situacijama smo se suočavali sa problemom i na kraju izlazili kao pobjednici.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nije bilo lako, ali to je tip našeg nogomet, naše ideje. Ne želimo igrati duge lopte u teškim situacijama, ne želimo gubiti kontrolu", kazao je Alonso.

Kako stvari stoje nakon što su izgubili bitku za potpis Alonsa uprava Liverpoola će za novog trenera postviti Rubena Amorima koji trenutno radi u Sportingu iz Lisabona.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Zar nije on u bayernu hahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha
0 1
Baron22
Mr.guli.glupi je Alonso potpisao hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi