Xabi Alonso ostaje neisupnjena želja, ali Liverpool Bayer Leverkusenu krade igračkog dragulja?

Grimaldo na Anfieldu?

Xabi Alonso ostaje neisupnjena želja, ali Liverpool Bayer Leverkusenu krade igračkog dragulja?

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Jedan od klubova koji su htjeli Xabija Alonsa od iduće sezone na svojoj klupi je i Liverpool. Neće im biti ispunjena ta želja, pa su pažnju usmjerili na drugog dragulja u Bayer Leverkusenu.

Bayer Leverkusen igra sezonu iz snova. Postat će prvak Njemačke, a u igri je za još dva trofeja.

Naime, igrat će Apotekari finale njemačkog Kupa. Na dobrom su putu da se plasiraju i u polufinale Evropske lige, a za to je zaslužan Xabi Alonso koji sjajno vodi ovaj tim.

Mladi španski stručnjak želja je mnogih klubova. Liverpool bi ga rado vidio na svojoj klupi nakon što sidro na kraju sezone digne Jurgen Klopp.

Xabi Alonso je potvrdio kako će i iduće sezone voditi Bayer Leverkusen, no Liverpool sada želi u svoje redove da dovede igračkog dragulja iz redova novog prvaka Njemačke.

Kako prenosi Football Transfers, ekipa s Anfielda spremna je da pojača defanzivu i dovede jednog od najvažnijih fudbalera Bayer Leverkusena.

Oglasi

Prema pomenutom izvoru, Liverpool želi  Alehandra Grimalda, Španca koji igra zaista sjajnu sezonu. Stigao je besplatno iz Benfice, a sada bi mogao da napuni kasu svog kluba. 

U 41 odigranoj utakmici, Alejandro Grimaldo je postigao 11 golova i podijelio čak 15 asistencija, sve s pozicije lijevog beka. Zbog dobre forme Španca Liverpool želi da ga potpiše što prije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bez obzira na to što Redsi na tom mjestu imaju Robertsona, spremni su za izdvajanje 40-ak miliona za Grimalda, pa to za sobom povlači pitanje da li će Robertson biti prodat.

Naime, minhenski Bayern će na ljeto teško zadržati Alphonsa Daviesa. Stoga, inostrani mediji prenose kako će pokušati da dovedu upravo Robertsona iz Liverpoola. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Šta će bayern cccc hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti