Nije samo stvar pobjede - Leverkusen i Alonso sinoć zadali još jedan udarac Bayernu!
Bayer Leverkusen oborio rekord Bayerna!

Oboren je veliki rekord

Nije samo stvar pobjede - Leverkusen i Alonso sinoć zadali još jedan udarac Bayernu!

E. Ganibegović

Bayer Leverkusen je sinoć stigao do nove pobjede u Bundesligi i primakao se tituli, no to nije sve. Oboren je i veliki rekord.

Sinoć su se u okviru 23. kola njemačke Bundeslige sastali Bayer i Mainz. Domaći tim slavio je uz malo sreće rezultatom 2:1.

Xhaka je postigao fantastičan pogodak na samom startu meča, no vrlo brzo se Mainz vratio, da bi u drugom dijelu golman gostujuće ekipe poklonio pogodak Apotekarima.

Rekord Bayer Leverkusena

Sinoćnjom pobjedom protiv Mainza, ekipa Bayera je stigla do nevjerovatne 33. utakmice u nizu bez poraza u svim takmičenjima.

Time je Bayer Leverkusen oborio rekord minhenskog Bayerna, koji je imao 32 utakmice zaredom bez poraza.

Oglasi

Najzaslužniji za to je, mnogi će reći, trener Xabi Alonso koji radi nevjerovatne stvari s ovom ekipom. Osim toga, itekako je tražena roba.

Nakon meča s Mainzom Leverkusen ima 61 bod, 11 više i utakmicu više od Bayerna, te je vrlo izvjesno da će se titula prvaka Njemačke slaviti u Leverkusenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naredno kolo Leverkusenu donosi gostovanje kod Kolna našeg Huseinbašića, a danas i sutra biti će odigrane preostale utakmice 23. kola.

Danas ćemo pratiti utakmice Borussia (M) - Bochum, Stuttgart - Koln, Union - Heidenheim, Werder - Darmstadt i Bayern - Leipzig, dok se kolo zatvara sutra mečevima Eintracht - Wolfsburg, Borussia (D) - Hoffenheim i Augsburg - Freiburg.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Odkako je salihamidzic otisao toni polako zidovski klub!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije