Bayer Leverkusen sve bliže tituli prvaka Njemačke
FOTO: EPA

Savladali i Wolfsburg

Bayer Leverkusen sve bliže tituli prvaka Njemačke

H. Zilić

Bayer Leverkusen nastavlja da gazi prema tituli prvaka Njemačke, a nakon 25 kola sačuvali su deset bodova prednosti ispred Bayerna i još uvijek ne znaju za poraz u sezoni.

U 25. kolu večeras su savladali Wolfsburg u jednoj borbenoj utakmici sa zasluženih 2:0. Mogao je Bayer i do ubjedljivijeg rezultata, ali propustili su nekoliko dobrih prilika posebno u drugom poluvremenu.

Vodeći gol postigao je Tella u 37. minuti susreta na asistenciju Grimalda i 10 je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku Apotekari su propsutili nekoliko dobrih prilika, izostajala je završnica u izglednim šansama.

Posao domaćinima olakšan je bio i u 28. minuti kada je Jenz dobio drugi žuti karton pa su gosti više od sat vremena igrali s igračem manje.

Konačnih 2:0 i trijumf Bayera ovjerio je Writz u finišu utakmice, tačnije u 86. minuti kada je pogodio za konačnih 2:0.

Oglasi

Bayer je lider Bundeslige sa 67 bodova deset više od Bayerna, a do kraja sezone je ostalo još devet kola.

Sa druge strane Wolfsburg je na 13. poziciji sa 25 bodova i ovo im je šesta utakmica u nizu bez trijumfa u Bundesligi, tako da su daleko od pozicija koje vode u Evropu naredne sezone.

U narednom 26. kolu Bayer ide na neugodno gostovanje kod Freiburga, dok će Wolfsburg na svom terenu dočekati Augsburg i pokušati prekinuti niz bez pobjeda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 25. kolo:

Bayer Leverkusen - Wolfsburg 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti