Jasno je da Xabi Alonso ide iz Bayer Leverkusena, a Nijemci su otkrili ime njegovog nasljednika

Tvrde da je uprava ovog kluba donije odluku

Jasno je da Xabi Alonso ide iz Bayer Leverkusena, a Nijemci su otkrili ime njegovog nasljednika

E. Oštraković

Bayer Leverkusen ove sezone pravi je hit u Bundesligi. Imaju totalnu dominaciju, ne znaju za poraz u svim takmičenjima, a trenutno u domaćem prvenstvu Bayernu deset kola prije kraja prvesntva bježe čak deset bodova.

Najveće zasluga za to svakako ima trener ove ekipe Xabi Alonso koji će na kraju sezone gotovo pa sigurno napustiti klupu ovog kluba. Španac na stolu ima dvije ponude i to od Bayern Minhena, te Liverpoola.

Čak i prije nego što se počeo baviti trenerskim poslom mnogi su smatrali da će Xabi Alonso biti vrhunski trener. Dok je igrao bio je fenomenalan veznjak, a kao igrač učio je od Rafe Beniteza, Mourinha, Ancelottija, a vodio ga je i Pep Guardiola.

Svoj trenerski put počeo je u omladinskoj školi Real Madrida, a nakon toga preuzeo je B ekipu svog matičnog kluba Real Sociedada.

Čelnici Bayer Leverkusena su bili svjesni posla koji Xabi Alonso obavlja u ovom klubu i odlučili su da mu ponude posao u svojoj seniorskoj ekipi nakon katastrofalnog starta prošle sezone:

Oglasi

Preuzeo je tako Španac ekipu koja se borila za opstanak i odveo ih je do šestog mjesta na tabeli i polufinala Evropske lige. Sve to kao da je bila priprema za sjajnu sezonu ove godine.

Svima je jasno da će Bayer Leverkusen jako teško zadržati Xabija Alonsa na klupi, a najveći razlog su ponude Bayern Minhena i Liverpoola.

Obzirom da su čelnici ovog kluba svjesni da će ostati bez svog sjajnog trenera oni su već krenul da razmišljaju o njegovo zamjeni. Kako tvrde njemački mediji odluka je pala na Raula Gonzaleza.

Radi se o još jednom Špancu koji je baš kao i Xabi Alonso svoj trenerski put počeo u omladinskom pogonu Real Madrida, a trenutno je trener B ekipe Castille.

Legendarni napadač Real Madrida jako dobro barata njemačkim jezikom, a to je naravno veoma važno za čelnike Bayer Leverkusena. U svojoj karijeri Raul je igrao u Bundesligi i to u ekipi Schalkea.

Oglasi

Naravno Bayer će na sve načine pokušati zadržati Xabija Alonsa na klupi barem još jednu sezonu, ali obzirom da ga na svojoj klupi žele Bayern i Liverpool to će biti jako teško.

Sky Germany: Alonso je bliži Bayernu

Novinar njemačkog Sky-a Florian Plattenberg tvrdi da je Alonso više zainteresovan za posao u Minhenu, nego u Liverpoolu.

"On je trenutno fokusiran na osvajanje trostruke krune i na Bayer Leverkusen. Ne želi previše pričati o Bayernu. Nije 100 posto sigurno da će reći 'da' Bayernu, svjesni su teškoće transfera, ali prema mojim informacijama, ali je trenutno više zainteresovan za posao u Bayernu, nego u Liverpoolu", navodi Plattenberg.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayer je na vrhu Bundeslige s 10 bodova viška ispred Bayerna, igraju polufinale DFB Kupa, te su u nokaut fazi Evropske lige. Na svim stranama su s Alonsom na klupi apsolutni favoriti za trofeje.

Alonso i njegov tim igraju fudbal koji je ljepota za oči i ako je neko zaslužio trofeje, to je ovaj klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi