Xabi Alonso je odlučio: Sada je svima jasno zašto će izabrati Bayern ispred Liverpoola

Navodi njemački Sky Sports

Xabi Alonso je odlučio: Sada je svima jasno zašto će izabrati Bayern ispred Liverpoola

E. Čaušević

Njemački mediji objavili su sinoć da je Bayern već kontaktirao Xabija Alonsa kojeg žele dovesti na kraju sezone umjesto Thomasa Tuchela, te su objasnili zbog čega je Španac čini se bliže odluci da ide u Minhen, a ne u Liverpool kako se očekuje.

Alonso ove sezone radi odlične stvari na klupi Bayer Leverkusena čime je skrenuo pažnju nekih evropskih klubova, a najveći interes za njega pokazali su Liverpool i Bayern koji su u potrazi za novim trenerom.

Poznato je da Jurgen Klopp na kraju sezone napušta Liverpool, a bez trenera će ostati i Bayern jer čelnici kluba ne žele da Thomas Tuchel bude trener ovog tima i naredne sezone.

Oba kluba žele upravo Alonsa koji je vezan ugovorom za Leverkusen, no to ga neće zaustaviti da napusti klub ako to bude htio. Iz Leverkusena su čak poručili da će ga pustiti bez obeštećenja ako bude išao u Liverpool, no ukoliko izabere Bayern onda se situacija mijenja.

Ako Alonso odluči da ide u redove direktnog rivala onda će klub iz Minhena za njega morati platiti obeštećenje između 15 i 25 miliona eura.

Oglasi

Njemački Sky Sports sinoć je objavio da u Bayernu uopšte ne gube vrijeme i da su kontakti s Alonsom već uspostavljeni. Isto je uradio i Liverpool, no Sky navodi da Bayern ima prednost ispred Redsa koliko god to nevjerovatno zvučalo.

Naime, Alonso je trenutno više zainteresovan da ide u Bayern nego u Liverpool jer je svjestan kakav pritisak i ogromno očekivanje bi ga dočekalo na Anfieldu. U slučaju da podbaci to bi mu tamo teško oprostili, te navodno smatra da još uvijek nije spreman da ide u Liverpool i sve stavlja na kocku.

Zbog toga mu je odlazak u Bayern čini se bezbolnija opcija jer i u slučaju neuspjeha to neće biti za njega veliki udarac jer za taj klub nije vezan toliko kao za Liverpool gdje je proveo većinu svoje igračke karijere.

Alonso smatra da nije spreman da naslijedi sve ono što je Klopp stvarao godinama i da mu je to prevelik pritisak, te da bi tamo mogao više da izgubi nego dobije ukoliko stvari ne budu išle prema očekivanju.

Oglasi

Zbog toga je čini se Bayern sada u najboljoj poziciji da postigne dogovor s Alonsom, te ne gube vrijeme i već su kontaktirali Španca.

No, ono želi da se sezona završi kako bi ozbiljnije pričali, ali Sky navodi da je Bayern sada najizglednija opcija za španskog stručnjaka i da ćemo ga od iduće sezone najvjerovatnije gledati na klupi tog velikana.

Čelnici Leverkusena svjesni da će ga teško zadržati

U Leverkusenu su se nadali da bi Alonso mogao da ostane i iduće sezone, no jasno im je da se ponude koje ima trenutno na stolu teško odbijaju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leverkusen će dobiti najmanje 15 miliona eura obeštećenje, a taj iznos može ići i do 25 miliona eura ukoliko Alonso donese Bavarcima titulu prvaka Njemačke iduće sezone i ispuni određene klauzule vezane za bonuse.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
A jel' podrignuo kad je to rekao? Kakva mu je stolica? I šta je odlučio za ženino autoosiguranje?
2 0
Mel_Glupson
Voli Bayern ..i on je iz podrinja ..Stara porodica Alonso iz ventra Cerske.. doso 98-me... zaljubio se u Uli Hoenesa i Rumenigea i supermarkete lidl ali edeka
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi