Xabi Alonso je bio skamenjen, a onda je napravio dva poteza i svoj tim učinio "besmrtnim"
Foto: Phostostock.az

Bayer Leverkusen izbjegao poraz

Xabi Alonso je bio skamenjen, a onda je napravio dva poteza i svoj tim učinio "besmrtnim"

A. Čaušević

Bayer Leverkusen je bio na korak od prvog poraza u sezoni. Apotekari su imali dva gola zaostatka na gostovanju u Europa ligi u dalekom Azerbejdžanu, ali su na kraju su se uspjeli spasiti.

Bayer je ove sezone jedan od najboljih evropskih timova pošto suvereno korača ka prvoj tituli u Bundesligi te je do gostovanja u Bakuu bio nizu od 33 utakmice bez poraza.

Međutim, inspirisani fudbaleri Qarabaga su bili na korak da poraze Apotekare nakon što su su jesenas od istog protivnika izgubili dva puta u grupnoj fazi.

Domaćin je odigrao zaista fenomenalno prvo poluvrijeme uz dva postignuta gola. Prvo je zabio Benzija u 26. minuti, da bi Juninho postigao sjajan gol u sudijskoj nadoknadi.

Xabi Alonso na klupi je bio potopljen i djelovalo je da nema spasa za njegov tim, međutim pravovremene izmjene su donijele željeni rezultat.

Oglasi

Prvo je Wirtz ušao, a zatim je u 70. minuti vratio gostima nadu. Konačan rezultat postavljen je u 92. minuti kada je novi rezervista Schick izjednačio.

Tako je niz Bayera produžen na 34 utakmice te njemački tim ima sada ogromne šanse za prolazak u četvrtfinale.

U preostala dva meča u terminu od 18:45 Roma i Liverpool su slavili ubjedljive pobjede te su na neki način ova dva tima već sada osigurali prolazak dalje.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Roma je pomalo iznenađujuće sa visokih 4:0 na svom terenu pobijedila Brighton. Pogađali su redom Dybala, Lukaku, Mancini i Cristane.

Liverpol je u Pragu bacio petardu pred gol domaće Sparte pošto je završeno sa 1:5. Nunez koji je u odličnoj formi je zabio dva gola, još su zabijali Mac Allister, Diaz i Szoboszlai.

Top Komentari

Medo-Brundo
Ope opasan naslov ???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi