Dok mu se radi iza leđa, Salihamidžić Bayernu završio dvojicu finalista Mundijala u Kataru!

Zajedno sa Tuchelom

Dok mu se radi iza leđa, Salihamidžić Bayernu završio dvojicu finalista Mundijala u Kataru!

Admin Čaušević

I dok se špekuliše o mogućem otkazu Hasanu Salihamidžiću na funkciji sportskog direktora Bayerna, proslavljeni bh. as ne sjedi skrštenih ruku i već radi na dovođenju novih igrača. Navodno su već završena dva zvučna transfera.

Fudbaleri koji su se u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru našli na suprotnim stranama od naredne sezone će dijeliti svlačionicu u Bayernu, tvrdi Bild.

Iako pojedini njemački mediji izvještavaju da je Uli Hoeness kao vrhovni autoritet u Bayernu odlučio skinuti Salihamidžića i na njegovo mjesto dovesti Arjena Robbena, bivši bh. reprezentativac i dalje svoj posao obavlja maksimalno predano.

Bavarcima su neophodna dva pojačanja. Veznjak koji će stabilizovati odbranu i vezni red, te napadač vrhunski klase nakon što je otišao Robert Lewandowski.

Već mjesecima se nagađa da će Harry Kane ili Kolo Muani postati članovi Bayerna, međutim posljednjih dana je došlo do preokreta pošto je njemački velikan završava transfer Juliana Alvareza.

Reprezentativac Argentine se ne smatra nedodirljivim u Manchester Cityju, prednost ispred njega ima Erling Haaland što će u Bayernu iskoristiti za dovođenje bivšeg golgetera River Platea.

Oglasi

Što se tiče veznog reda, novi član od naredne sezone će prema svemu sudeći postati Adrian Rabiot koji je ove polusezone najbolji igrač posrnulog Juventusa.

Sjajnom Francuzu ugovor sa Starom damom ističe na kraju sezone i u Minhen će doći kao slobodan igrač što je veliki plus za Bayern s tim da će mu plata biti oko 7 miliona eura.

Bayern je na putu da izgubi titulu prvaka Njemačke po prvi put nakon deset godina zbog čega je Salihamidžić na posebnom udaru zajedno sa Oliverom Kahnom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mjesec juni će biti itekako turbulentan za sve u minhenskom klubu. Kahn gotovo pa sigurno odlazi, dok ostaje da se vidi šta će biti sa Salihamidžićem.

Popularni Braco je sportski direktor Bayerna od 2017. godine i učinio je dosta dobrog posla, međutim vrlo često je, možda i neopravdano, znao biti i na meti kritika.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Greška je što su doveli Tuhela, ali na ljeto kad Tuhel sastavi ekipu po svom ukusu, biće opet nedodirljivi u Njemačkoj. U LŠ ćemo vidjeti šta će uraditi...
0 0
sloboda2
Top
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi