Prije godinu dana Kahn je rekao neoprostivo, ni slutio nije da će mu sudbina vratiti duplo gore

Ismijavaju ga na društvenim mrežama

Prije godinu dana Kahn je rekao neoprostivo, ni slutio nije da će mu sudbina vratiti duplo gore

Endin Čaušević

U Minhenu se spremaju velike promjene nakon jedne od najlošijih sezona Bayerna u ovom stoljeću, a prvi koji bi mogao platiti ceh je Oliver Kahn. On se nalazi u centru pažnje i zbog izjave koju je dao tokom proslave titule prije godinu dana, a ni slutio nije kako će mu se sve to na kraju obiti o glavu.

Bayern je do prije dva mjeseca bio u igri za sve trofeje, ali potom se sve srušilo kao kula od karata. Mnogi vjeruju da su Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić najveći krivci za to jer su donijeli neočekivanu i očito nepotrebnu odluku.

Oni su krajem marta šokirali fudbalsku javnost odlukom da Julianu Nagelsmannu uruče otkaz, a umjesto njega na klupu Bavaraca stigao je Thomas Tuchel.

No, to je bio potpuno pogrešan potez. Bayern je prvo ispao u DFB Pokalu, a zatim i u četvrtfinalu Lige prvaka. Očekivalo se da će barem odbraniti titulu prvaka Njemačke, ali kako stvari stoje ni to se neće desiti.

Kolo prije kraja Bundeslige na liderskoj poziciji je Borussia Dortmund koja ima sve u svojim rukama. Dortmund igra kući protiv Mainza i u slučaju pobjede bit će novi prvak Njemačke bez obzira na rezultat na meču Koln - Bayern. Sve utakmice zadnjeg kola Bundeslige igraju se u nedjelju s početkom u 15:30 sati. Jasno je da će u centru pažnje biti mečevi u Dortmundu i Kolnu, a ukoliko vas zanimaju ponude za klađenje na ovaj susret možete ih pronaći na newbettingoffers.co.uk.

Sigurno je da će se u Bayenu desiti velike promjene, a kako stvari stoje Kahn će biti prvi koji će spakovati kofere. Tome se u Dortmundu, ali i drugim klubovima itekako raduju samo zbog izjave koju je on dao prije godinu dana.

Oglasi

Naime, tokom proslave titule prvaka Njemačke on je napravio potez koji ga danas proganja. Kahn je rekao ono što nije trebao, a sada mu je sudbina to vratila na najokrutniji način.

Kahn je tada izjavio da čuje kako drugi klubovi, aludirajući na Dortmund, planiraju biti prvaci Njemačke u idućoj sezoni i arogantno je poručio da od toga nema ništa i da je Bayern daj koji dominira tom ligom, no skoro godinu dana kasnije pokazalo se da baš i nije bio u pravu.

"Čujem da konkurencija ima nadu da će biti prvaci iduće sezone. Mogu im samo reći da se ne nadaju uzalud tome. Iduće sezone mi idemo na ovaj trofej i za godinu dana ponovo se vidimo na ovom mjestu", rekao je tada Kahn ne sluteći kakva sezona se sprema Bayernu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Godinu dana kasnije Dortmund je pred osvajanjem titule nakon još jednog kiksa Bayerna koji je za vikend poražen na svom terenu od Leipziga sa 3:1.

Očito je Kahn bio siguran da će Bayern nastaviti dominaciju u Njemačkoj, ali sezonu ovako tešku niko nije mogao ni zamisliti.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
A za ovih 10 posljednjih titula su najzasluzniji sportski direktori kluba, ako su oni sad najodgovorniji?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi