Hasan Salihamidžić Bayernu odradio veliki posao, klub sve upropastio i ostaje bez zvijezde
Radio je Braco odličan posao, ali je dobio otkaz (Foto: AFP)

Nevjerovatno

Hasan Salihamidžić Bayernu odradio veliki posao, klub sve upropastio i ostaje bez zvijezde

M. Šljivak

Hasan Salihamidžić smijenjen je na kraju prošle sezone s mjesta sportskog direktora Bayerna. Godinama je Braco radio vrhunski posao, titule su se redale, a jedna nešto slabija sezone je presudila da se donese odluka o otkazu. Njegovim odlaskom propali su i brojni dogovori koje je imao s igračima i primjer je Alphonso Davies koji je na dobrom putu da potpiše za Real Madrid.

Legendarni Hasan Salihamidžić je radio zaista vrhunski posao na mjestu sportskog direktora Bayerna. Napravio je Braco brojne vrhunske poteze, no rukovodstvo kluba ga je smijenilo na kraju prošle sezone, koja je bila nešto skromnija u odnosu na prethodne.

Odlaskom Salihamidžića propali su i brojni dogovori koje je legenda kluba napravila. Očit primjer je kanadski lijevi bek Alphonso Davies koji je s Hasanom imao dogovor o potpisu novog ugovora za mnogo manju cifru od one koju sad traži od kluba.

"Početkom prošle godine Hasan Salihamidžić je postigao dogovor s Daviesom o produžetku saradnje. Dogovorena je plata od 12 miliona eura godišnje. Ipak, nakon odlaska Brace iz kluba, pregovori su stali sve do prije nekoliko sedmica", navodi Bild i dodaje:

"Sad Davies i njegovi agenti traže platu od 20 miliona eura godišnje. Bayern nema namjeru ići preko 14 miliona, što je dupli iznos od cifre koju trenutno zarađuje. Max Eberl i Christoph Freund žele što prije završiti posao s platama za narednu sezonu kako bi mogli planirati pojačanja", navodi se.

Oglasi

Bayern će nakon svega vjerovatno ostati bez Daviesa. On je iskazao spremnost za odlazak iz kluba, a nova destinacija trebao bi biti Real Madrid.

Kanadski defanzivac je navodno već postigao dogovor s kraljevskim klubom. Preostaje da klubovi nađu zajednički jezik oko odštete i Davies će moći put Santiago Bernabeua.

Hasan Salihamidžić je Daviesa doveo iz kanadskog Vancouvera 2019. godine. Platio ga je 14 miliona eura, mnogi su bili veoma skeptični zbog toga, no Braco je bio u pravu jer je Kanađanin eksplodirao u Minhenu.

Ubrzo je postao jedan od najboljih lijevih bekova na svijetu, vrijednost mu se višestruko uvećala i trenutno je procijenjena na 70 miliona eura.

Oglasi

S obzirom na to da mu ugovor ističe za godinu dana, Davies će Real koštati upola manje i mogao bi to biti još jedan vrhunski posao Kraljeva.

Alphonso Davies je u dresu Bayern odigrao 181 utakmicu, postigao je devet golova i upisao je 28 asistencija.

Salihamidžić dobro naplatio otkaz u Bayernu

Hasan Salihamidžić je otkaz u Bayernu dosta dobro naplatio. Određene informacije govore da mu je isplaćeno između šest i osam miliona eura.

Ipak, mnogi su uvjereni da je bavarski velikan napravio jako loš potez puštanjem Hasana iz kluba. Radio je zaista odličan posao, imao je završene brojne poslove, a zaslužan je i što Harry Kane danas nosi dres tima iz Minhena.

Oglasi

Prethodnih gotovo godinu dana Salihamidžić se drži van fudbala. Spominjala se mogućnost da nastavi karijeru sportskog direktora van Njemačke, no za sada nije odabrao takav životni put.

Nema dileme da će ponuda za Bracu biti još. Čovjek je koji ima veze širom Evrope, sposoban je završiti velike transfere i kao takav je privlačan radnik mnogim velikanima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Hasan Salihamidžić je kao fudbaler postao legenda Bayerna. Za bavarskog giganta nastupao je od 1998. do 2007. godine i osvojio je sve što je mogao.

On je odigrao ukupno 365 utakmica u tom periodu, postigao je 47 golova i upisao je 53 asistencije. Pored Bayerna nastupao je još za HSV, Juventus i Wolfsburg.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi