Fudbalski savez Austrije traži ogromnu odštetu za Rangnicka, navijači Bayerna ga ne žele u klubu!

Preokret na pomolu?

Fudbalski savez Austrije traži ogromnu odštetu za Rangnicka, navijači Bayerna ga ne žele u klubu!

Esmer Oštraković

Činilo se da je minhenski Bayern jako blizu da dobije novog trenera, ali sada je na pomolu veliki preokret.

Ralf Rangnick koji ima bogatu trenersku karijeru trebao je postati novi trener velikana iz Minhena. Činilo se da će on nakon Evropskog prvenstva preuzeti Bayern.

Njemački Bild danas je objavio da je Rangnick završio sve sa Bayernom, te da se čeka dogovor kluba sa Fudbalskim savezom Austrije.

"Razgovori između Bayerna i Ralfa Rangnicka su u završnoj fazi. Svi u klubu su složni da preuzme klub. Zakazan je još jedan sastanak da se završe svi detalji", navodi Bild i nastavlja:

"Rangnick nije planiran kao privremeno rješenje za jednu sezonu, ali neće se ni pretjerivati s ugovorom. Bit će to saradnja do 2026. ili 2027. godine. Bayern ne vjeruje da će imati problema s Fudbalskim savezom Austrije, klub će platiti odštetu od dva ili tri miliona eura."

Oglasi

Činilo se da Bayern neće imati probleme sa Fudbalskim savezom Austrije, ali oni postoje i to u odšteti.

Naime, austrijski mediji tvrde da Fudbalski savez Austrije ne pristaje na odštetu od dva ili tri miliona eura, nego za svog selektora žele dosta, dosta veći novac.

Kako navode Austrijanci, Fudbalski savez Austrije traži čak 15 miliona eura odštete od Bayerna ukoliko žele da ovaj trener od naredne sezone preuzme ovaj klub.

Ralf Rangnick je u karijeri vodio veliki broj niželigaških klubova. Na veliku scenu je došao 1999. godine kao trener Stuttgarta, a zatim je vodio Hannover, Schalke, Hoffenheim, RB Leipzig i Manchester United.

Ostao je upamćen kao čovjek koji je uveo Hoffenheim u društvu najboljih njemačkih klubova gdje igraju i 16 godina kasnije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon odlaska s Old Trafforda, gdje je bio privremeno trenersko rješenje, preuzeo je selekciju Austrije i bilježi jako dobre rezultate s ovom selekcijom.

U 21 meču kojeg je vodio ovu selekciju ima učinak od 13 pobjeda, tri remija i pet poraza.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi