Xavi Hernandez je statistički najslabiji trener Barcelone u proteklih 20 godina
Foto - EPA

Najmanji postotak pobjeda

Xavi Hernandez je statistički najslabiji trener Barcelone u proteklih 20 godina

Midhat Šljivak

Barcelona je loše otvorila novu sezonu u španskoj La Ligi. Na punom Camp Nou stadionu katalonski velikan je remizirao s Rayo Vallecanom (0:0).


Tim Xavija Hernandeza je dominirao u ovom meču. Međutim, usprkos napadačkoj moći koju imaju nisu uspjeli doći do pogotka protiv neugodnog tima iz predgrađa Madrida.

Xavi s Barcelonom ima velike ambicije. Ipak, prošla sezona je prošla u razočarenju baš kao što je počela i ova, a i sam Xavi ne blista kao trener.

Ovaj 42-godišnji trener statistički je najslabiji trener Barcelone u proteklih 20 godina. On je u 38 utakmica ostvario učinak 20 pobjeda, 10 neriješenih utakmica i osam poraza.

Procentualno gledajući Xavi je trenutno 'samo' na 52.63 posto pobjeda i statistički je najslabiji trener katalonskog giganta u protekle dvije decenije.

Veći procenat pobjeda od Xavija imaju čak i njegovi prethodnici koji su doslovno otjerani iz kluba zbog loših igara - Ronald Koeman i Quique Setien.

Oglasi

Koeman, kojeg je Xavi naslijedio na klupi u novembru prošle godine ima procenat pobjeda od 58.21%, a Setien je na sjajnih 64 posto pobjeda.

Procentualno je u proteklih 20 godina najuspješniji trener tima s Camp Noua Luis Enrique koji je slavio u preko 76 posto utakmica (76.24%), a odmah iza njega su Tito Vilanova (75.56%) i Pep Guardiola 75.16%.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi je nakon jučerašnje utakmice našao razloge zbog kojeg njegov tim nije pobijedio.

"Moramo poboljšati efikasnost i naći način da bolje koristimo šanse koje stvorimo. Volim velika očekivanja i pritisak, ne tražim izgovore i naš je cilj da osvajamo titule. Ipak, zamarajuće je čitati sve što se piše. Kada pobjeđujemo onda smo najbolji, a kada kiksamo onda se sve želi uništiti", rekao je Xavi nakon utakmice.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1597698961
Koja glupost statisticka novinarska,izvlaci se procenat pobjeda na 40meceva,a ostali imali po par sezona ,to je st preko 100tekmi,,,xavi nek pobijedi 5 u 6 mrcrva ,procenat drasticno raste
2 9
Sioux1921
Ovaj se xavi digo i umislio se kao da je najbolji trener na svijetu
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi