Bayern - Barcelona je trebao da bude istinski spektakl, ali vlasti su donijele odluku

Bez publike

Bayern - Barcelona je trebao da bude istinski spektakl, ali vlasti su donijele odluku

E. Škorić

U posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka Bayern će u Minhenu ugostiti Barcelonu.

Ta utakmica za Bavarce nema preveliki značaj jer su oni već obezbijedili prvo mjesto u grupi, dok Barcelona mora da pobijedi ako želi u nokaut fazu ili da se nada neuspjehu Benfice u duelu sa kijevskim Dynamom.

Kako god, jako važan meč za Barcelonu, dok će Bayern biti favorit, ali je pitanje u kojem će sastavu zaigrati i hoće li imati poseban motiv s obzirom da rezultatski neće biti opterećen.

Iako je ovaj duel sam po sebi spektakl, navijači Bayerna neće moći da uživaju u njemu, pošto je u Njemačkoj donesena odluka da se zatvore tribine zbog novog vala pandemija koronvirusa.

Guverner Bavarske Markus Söder rekao je da će njegova pokrajina blokirati navijače da prisustvuju utakmicama čak i ako ne postoji dogovor da se to čini u cijeloj zemlji, prije pregovora između njemačkih pokrajina u utorak.

"Nema smisla ponovno dopuštati gledatelje u doglednoj budućnosti", rekao je Söder regionalnoj televiziji Bayern 2. "Ako to ne uspije na saveznoj razini, učinit ćemo to samo za Bavarsku".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern protiv Barcelone igra 8. decembra prvu domaću utakmicu, a tri dana kasnije protiv Mainza u Bundesligi, takođe na Allinaz Areni. Osim Bayerna, publike neće biti ni na domaćim utakmicama Augsburga, Gr. Furtha kao i na mečevima drugih sportskih kolektiva na podrčju Bavarske.

Bayern je u oktobru imao pun stadion od 75.000 gledatelja, ali rastuća stopa zaraze dovela je do smanjenja kapaciteta na 25 posto u Bavarskoj prošle sedmice. Navijači u državi moraju pokazati negativan test na koronavirus, kao i dokaz o cijepljenju ili nedavnom oporavku od virusa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Ovdje će Bayer da " unakazi " Jopet famoznu Barcelonu sa Xavijem na čelu . Neutralan sam ali bi volio više da Bayern baš IŠAMARA ove ufurane pretplaćene zvijezde i zvijezdice. Nema više Messi-ija tako da ova mlađa djeca " raja " popustiti malo sa navijanjem za Barçu iz razloga što Messi igra u njoj. Evo ga sad PSG i navijajte da VELIKANA od 1970 PSG
1 4
krems_krems12
Kakva glupost od odluke. Prvo svi moraju da se vakcinisu pa opet daj sve zatvori. Nikakve pozitivne promjene se nisu dogodile pojavom vakcina. Trebalo je da bude sve ok i normalizacija stanja, a ono postalo jos gore.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi