Dugo će se pričati o meču Bayerna i Bayera, zbog ovoga toliko volimo fudbal!

Spektakl završen rezultatom 2:2

Dugo će se pričati o meču Bayerna i Bayera, zbog ovoga toliko volimo fudbal!

Endin Čaušević

Bayern i Bayer Leverkusen večeras su odigrali spektakularnu utakmicu na Allianz Areni u okviru četvrtog kola njemačke Bundeslige, a na kraju utakmica je završena rezultatom 2:2.

Bayern je fantastično otvorio večerašnji meč i već u sedmoj minuti stigao je do prednosti. Nakon ubačaja iz kornera u petercu gostiju najbolje se snašao Harry Kane koji je ostao sam na drugoj stativi i pogodio za 1:0.

Činilo se da je Bayern nametnuo tempo od starta i da sve ide kako su planirali, no nakon uvodnog šoka igrači Leverkusena su se probudili i počeli sjajno igrati.

Gosti su stvorili nekoliko dobrih šansi nakon primljenog gola, no Bayern se odbranio. Ipak, u 24. minuti nije bilo spasa za domaće kada smo vidjeli najljepši detalj večerašnjeg derbija na Allianz Areni.

Naime, Leverkusen je došao do slobodnog udarca, a spektakularan pogodak zabio je Alex Grimaldo za 1:1 i muk navijača Bayerna.

Oglasi

Nakon toga gosti su zaigrali odlično, imali su nekoliko nevjerovatnih prilika za preokret, no gola nije bilo. Igralo se otvoreno, te smo iz minute u minutu gledali priliku na jednoj, pa na drugoj strani, ali prvi dio meča završio se 1:1.

U drugom poluvremenu oba tima su ponovo igrala otvoreno i željela pobjedu. Bayern je prijetio preko Sanea i Gnabryja, ali nestvarnim odbranama Hradecky je izluđivao sve na Allianz Areni.

U finišu meča i Bayer je krenuo u napad. Gosti su imali dvije nevjerovatne prilike, ali su prvo stativa, pa potom Ulreich spasili Bavarce.

To se osvetilo gostima na najokrutniji način jer je Bayern došao do gola. Bavarci su uspjeli u 86. minuti da zabiju gol za 2:1 kojeg je zabio Goretzka za erupciju oduševljenja.

Kada se očekivao kraj utakmice novi šok za Bayern. Davies pravi penal u četvrtoj minuti nadoknade, sudija uz pomoć VAR-a je pokazao na bijelu tačku, a gol za konačnih 2:2 postigao je Palacios.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1702780802101039124[/twitter]

Po svemu što smo vidjeli sigurno da je ovo bio najpošteniji ishod, ali i utakmica koja će se dugo prepričavati i samo možemo poželjeti da gledamo što više ovakvih mečeva u budućnosti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Od kako je Hassan Salihamiđic doso u bajern igraju ko čukarički i voždovac..otjerati seto iz bajerna sto prije
1 3
bavarac88
S najgorim trenerom u povijesti Bayerna
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti