U Bayernu muk: Real Madrid dovodi Salihamidžićevo najveće otkriće, ono što radi Bavarcima je strašno

Jasno dao do znanja da želi da ide

U Bayernu muk: Real Madrid dovodi Salihamidžićevo najveće otkriće, ono što radi Bavarcima je strašno

Endin Čaušević

Real Madrid ovog ljeta napravio je fantastičan posao dovođenjem Judea Bellinghama iz Borussije Dortmund koji se već pokazao kao veliko pojačanje, no Florentino Perez ne miruje i već razmišlja o narednom ljeto. Španski mediji pišu da Real Madrid na meti ima zvijezdu Bayerna i da su uvjereni da će ga uspjeti dovesti na Santiago Bernabeu.

Kraljevski klub je ovog ljeta bio poprilično aktivan na tržištu i doveo je nekoliko zanimljivih pojačanja, no svi oni našli su se u sjeni Bellinghama koji je oduševio Kraljeve svojim igrama na početku sezone.

Za engleskog reprezentativca izdvojili su preko 100 miliona eura, no zbog toga uopšte ne žale jer je Bellingham već sada pokazao da je među najvećim zvijezdama Real Madrida iako je tek nedavno stigao u klub.

Iako je ljetni prelazni rok tek završen u Real Madridu nema odmora i već razmišljaju o tome šta će raditi narednog ljeta. Naravno, glavna meta ostaje Kylian Mbappe, no pored toga Perez je "bacio pik" na još jednog igrača iz Bundeslige.

Ovaj put nije u pitanju Dortmund već minhenski Bayern, te Perez je već sada počeo akciju oko transfera lijevog beka njemačkog velikana Alphonsa Daviesa.

Oglasi

Jasno je da Kraljevima treba pojačanje na toj poziciji i Davies je bio meta i ovog ljeta, ali se ono njega nisu previše trudili. Perez je to ostavio za iduću godinu i po Kanađanina će krenuti svim sredstvima.

Navodno, kontakti su već uspostavljeni i zbog toga nije čudo što Davies odbija da produži ugovor s Bayernom koji ističe na ljeto 2025. godine.

Kanađanin želi da ide u Real Madrid i to više ne krije i nada se da mu Bayern idućeg ljeta neće praviti problem. Navodno, Perez je spreman da ponudi oko 60 miliona eura i očekuje se da će Bavarci to prihvatiti.

U Bayernu ne žele da Davies za dvije godine ode besplatno jer je evidentno da ugovor neće produžiti. Kada se Real javio za njega je postao jedini cilj da ide u kraljevski klub, a nakon ove sezone to bi se trebalo desiti.

Ovaj 22-godišnjak je oduševio svojim igrama u Bayernu s kojim je osvojio sve što je mogao i očito želi novi izazov u karijeri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njega je u Minhen doveo Hasan Salihamidžić početkom 2019. godine iz Vancouvera za 14 miliona eura i to je jedan od najboljih poslova našeg nekadašnjeg reprezentativca.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi