Veliki preokret u Minhenu - Ništa od Xabi Alonsa, poznato je ime Tuchelovog nasljednika?
FOTO: EPA

Novinari iz Njemačke tvrde da je sastanak već obavljen

Veliki preokret u Minhenu - Ništa od Xabi Alonsa, poznato je ime Tuchelovog nasljednika?

E. Oštraković

Rukovodstvo Bayerna već neko vrijeme je u potrazi za novim trenerom koji će od početka naredne sezone povesti ovu ekipu u pohode na nove titule.

Iako su do sada svi tvrdili da će gotovo pa sigurno novi trener tima iz Minhena biti Xabi Alonso, sada se situacija "okrenula". Tako barem tvrde novinari iz Njemačke.

Bayern igra sezonu za zaborav i vrlo je realno da će nakon dugo vremena sezonu završiti bez ijednog jedinog trofeja.

Kao najveći krivac za loše rezultate među navijačim Bayerna označen je Thomas Tuchel koji na kraju sezone odlazi iz ovog kluba.

Rukovodstvo kluba s njim je već dogovorilo sporazumni raskid saradnje na kraju sezone, a postoji mogućnost da ode čak i ranije.

Oglasi

Očekivalo se da je samo pitanje trenutka kada će se iz Bayerna oglasiti i objaviti da će Xabi Alonso preuzeti ekipu, ali kako stvari stoje to se neće desiti.

Kako prenose mediji iz Njemačke, čelnici Bayerna obavili su razgovor sa Robertom De Zerbijem i jako su zadovoljni ishodom istog.

Ono što će biti problem za Bayern jeste to što nisu jedini klub koji želi De Zerbija na svojoj klupi pa će morati djelovati jako brzo.

Ipak, ima i ono što im ide u prilog, a to je da je De Zerbi navodno ostao fasciniran interesom Bayerna.

Bayern će morati isplatiti odštetu

Bez obzira ko sjeo na klupu tima iz Minhena bavarski klub će morati isplatiti odštetu za njegove usluge.

Ukoliko "padne" dogovor sa De Zerbijem morat će uprava Bayerna platiti 10 miliona eura ekipi Brightona.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Interes za De Zerbija pored Bayerna pokazuju još Liverpool, Manchester United i Barcelona. Bavarci će morati biti brzi u pregovorima i vidjet ćemo ko će na kraju preuzeti klub.

Ko god da dođe definitivno ćemo gledati atomski fudbal Bayerna s ogromnim brojem golova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Još jedan trener koji će da se u Munchenu ući hahaha hahaha hahaha
1 1
Baron22
Hahahahahaha hahahahahahaha čuj to , pa kako zar neće Alonso povesti wirtza u Munchen hahahahaha hahahahahaha a jesu se obradovali ovi navijači hahahahahaha
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi