Alonso dao do znanja Bayernu i Liverpoolu kojeg igrača želi: "Ko ga kupi za njega potpisujem"

Španac želi nastavak saradanje

Alonso dao do znanja Bayernu i Liverpoolu kojeg igrača želi: "Ko ga kupi za njega potpisujem"

A. Čaušević

Nagađanja o budućnosti Xabija Alonsa i dalje zaokupljaju fudbalski svijet. Posebno se Bayern i Liverpool smatraju najvećim kandidatima za dovođenje, a sada se šuška o mogućem Alonsovom zahtjevu za potpis.

Alonso koji na klupu iz Bayer Leverkusena ima sezonu iz snova u budućnosti bi želio nastaviti suradnju s mladom zvijezdom njemačkog fudbala Florianom Wirtzom.

Kako izvještava španski portal Defensa Central, ako Alonso zaista napusti Bayer, zahtijevat će hitan transfer Floriana Wirtza od svog novog poslodavca.

Njemački reprezentativac bi dotični klub mogao stajati više od 100 miliona eura. Alonso se smatra velikim obožavateljem 20-godišnjaka koji je pod njegovim vodstvom ove sezone napravio veliki skok.

Bayern se već neko vrijeme povezuje s Wirtzom. Činjenica da bi Bavarci potencijalno mogli ubiti dvije muve jednim udarcem potpisivanjem ugovora s Alonsom potiče fantazije i navijača i stručnjaka.

Ali nije samo Bayern u igri, već se raspravljalo io drugim europskim teškašima poput Liverpoola i Manchester Cityja kao o mogućem novom sportskom domu za Wirtza.

Oglasi

No, odgovorni u Bayeru već su nekoliko puta naglasili da odlazak njihovog dragulja u ljeto 2024. nije za raspravu.

Hans-Joachim Wirtz, igračev otac i agent, također je potvrdio da će njegov sin Florian iu narednoj sezoni nositi dres Leverkusena. Ipak, vrata ostaju otvorena za nagađanja.

Wirtz je ove sezone odigrao 26 utakmica za lidera Bundeslige. Postigao je 7 golova, a pripremio još 10. Kreativni veznjak odigrao je ključnu ulogu u jakoj sezoni Werkselfa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ekipa trenera Xabija Alonsa još uvijek je neporažena ove sezone, a također je u obećavajućoj poziciji naslova u tri takmičenja. Wirtz se također vidi kao uzdanica njemačke reprezentacije za nadolazeće domaće Evropsko prvenstvo.

Inače, Bild je tokom vikenda pisao da je Bayern blizu dovođenja Alonsa. Da li su pisanja tačna pokazat će period pred nama.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Niti će Alonso put luzerpoola i bayerna , niti će wirtz u City , luzerpool , bayern ....za godinu dana postaje slobodan igrač , i postaje igrač reala !!! City može krenuti po musialu , a wirtz je igrač Real Madrida prije ili poslije ... A vi sa sport ba . Malo počnite raditi svoj posao , sramota je da lupate ovoliko !!!
1 2
ed33
Koji si ti glupan odavno nisam vidio nekog glupljeg
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti