Sinoć nikom nije bilo kao njemu: Izašao je sam na centar Etihada i po kiši gledao u jednu tačku

Jedan od najboljih na svijetu prolazi kroz tešku situaciju

Sinoć nikom nije bilo kao njemu: Izašao je sam na centar Etihada i po kiši gledao u jednu tačku

Admin Čaušević

Bayern je u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka doživio potpuni fijasko nakon što je na Etihadu od Manchester Cityja poražen sa visokih 3:0. Ponašanje jednog igrača privuklo je veliku pažnju. 

Thomas Tuchel se nije proslavio u debiju u Ligi prvaka na klupi Bavaraca. Iako su bili ravnopravni na kraju su Bavarci teško poraženi i plasman među četiri najbolje ekipe djeluje kao nemoguća misija.

Jednom igraču je sinoć itekako bilo teško i mnogi se pitaju šta mu prolazi kroz glavu u posljednje vrijeme jer se vrlo često osjeća usamljenim.

Naime, prije utakmice po žestokom pljusku dok su se punile tribine stadiona Joao Cancelo je izašao na teren, "ukipio" se na mjestu i neko vrijeme gledao u jednu tačku.

Možda je to i najbolji pokazatelj kriz kroz koju prolazi sigurno jedan od najboljih bekova svijeta. Sve se dešava veće nekoliko mjeseci.

Prvo je u januari iznenađujuće napustio Manchester City i to zbog nesuglasica sa Pepom Guardiolom, ali ni u Minhenu nije pronašao svoj mir.

Oglasi

Često je viđen odvojeno od ekipe, kako tokom treninga, tako i tokom proslava pobjeda. Dok ne i ne igra redovno. Sve to je očigledno utjecalo na njegovo psihičko stanje.

Cancelo je inače član Manchester Cityja, ali je svejedno imao pravo nastupa za Bayern u Ligi prvaka. Priliku za igru na Etihadu je dobio u posljednjih 10-ak minuta.

Otkup njegovog ugovora iznosi 70 miliona eura, teško je vjerovati da će Bayern dati toliki novac za Portugalca bez obzira što se radi o igraču svjetske klase.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Bayernu igra toplo-hladno pošto je uglavnom na klupi i rijetko kada je starter. Tako je bilo kod Juliana Nagelsmanna, a ništa se nije promijenilo ni kod Thomasa Tuchela, pogotovo u glavnim utakmicama.

S obzirom da je u prvom dijelu sezone upisao šest nastupa u grupnoj fazi Lige prvaka za City u slučaju da Građani postanu prvaci Evrope medalju će dobiti i Cancelo. Bila bi to najbolja moguća utjeha za tešku sezonu kroz koju prolazi...

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi