U Minhenu nikom nije do slavlja, ali mora da se radi: Bayern se ne može odbiti!
Thomas Tuchel dobija velika pojačanja (Foto: EPA)

Dier i Danso stižu

U Minhenu nikom nije do slavlja, ali mora da se radi: Bayern se ne može odbiti!

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern u narednim danima će završiti dva posla. Novi članovi bavarskog velikana postat će austrijski fudbaler Kevin Danso (25) i Englez Eric Dier (30).

Njemački prvak Bayern u potrazi je za kvalitetnim rješenjima na pozicijama štopera i zadnjeg veznog fudbalera. Čini se kako su ih već našli i u narednim danima bi bavarski velikan mogao postati jači za dva imena.

Prvo je Eric Dier. 30-godišnji fudbaler Tottenhama pristao je na dolazak u Minhen, a sada se čeka da prvak Njemačke završi posao s engleskim timom.

"Bayern je razgovarao s gazdama Tottenhama o transferu Erida Diera i dogovoreni su detalji. Međutim, još nije otišla zvanična ponuda. Pretpostavlja se da će ponuda biti četiri miliona eura", piše Bild.

Engleski fudbaler će potpisati ugovor na godinu i po dana, a imat će mogućnost produžetka saradnje za još jednu sezonu.

Oglasi

Diera trener Bayerna Thomas Tuchel vidi na poziciji zadnjeg veznog, a po potrebi i na poziciji štopera, gdje Bayern ima izuzetne probleme u ovoj sezoni.

Eric Dier je već 10 godina član Tottenhama, a ranije je nastupao za Sporting iz Lisabona u čijim je redovima i ponikao. Za reprezentaciju Engleske nastupio je u 49 utakmica.

Kevin Danso pojačava štopersku poziciju

Austrijski reprezentativac Kevin Danso (25) trebao bi ubrzo postati novi član Bayerna.

Nakon što je Radu Dragusin odlučio karijeru nastaviti u Tottenhamu, Bavarci su se okrenuli drugim opcijama na tržištu i odluka je pala na Kevina Dansa.

Defanzivac Lensa spreman je doći u Minhen. Bayern je svakako velika prilika u karijeri i 25-godišnjak bi u narednim danima mogao put Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Reprezentativac Austrije se i prošle godine povezivao s dolaskom u redove najvećeg njemačkog tima. Tada je međutim odlučio da potpiše novi ugovor s Lensom.

Danso je već igrao u Bundesligi. Bio je član Augsburga i Fortune Dusseldorf, a nastupao je još za engleski Southampton. Član je selekcije Austrije za koju je odigrao 16 utakmica.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Još kad im sad ode Davies u Real na ljeto mogu ova dvojica malo i igrati buhabuhahahha
0 1
Kakva dva polovnjaka dolaze u bayern , pa i jesu za bayerna hahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije