Livakovića čeka transfer karijere, a u Dinamu jasni ispod koje cifre ga neće pustiti

Nakon fenomenalnih partija

Livakovića čeka transfer karijere, a u Dinamu jasni ispod koje cifre ga neće pustiti

Esmer Oštraković

Jedan od najboljih hrvatskih igrača na ovom Svjetskom prvenstvu je golman Dominik Livaković koji brani zaista nevjerovatno.

Nakon što je u osmini finala protiv Japana odbranio tri penala u raspucavanju, protiv Brazila je pravio prava čuda.

Prvo je imao čak jedanaest odbrana, a onda je u raspucavanju odbranio prvi penal koji je šutirao Rodrygo i tako stavio Brazilce pod veliki pritisak.

Sjajnim partijama golman Dinama je skrenuo pažnju na sebe, a svi svjetski mediji ga iz dana u dan sele u drugi klub.

Navodno je pred početak sezone u igri bio transfer u Lazio, ali je sve propalo, te je Livaković ostao u Dinamu.

Prije toga govorilo se da će ići u Milan, ali nikada se niti jedan transfer nije realizovao, međutim sada će ga Dinamo jako teško zadržati.

Oglasi

Interes za njega postoji već sada, ali se imena klubova jako dobro kriju, iako je navodno Bayern klub koji ga najviše želi.

Do sada je Dinamo za njega htio oko deset miliona eura, ali sada će ta cifra proasti, te će Dinamo zaraditi finu svotu novca.

Kako navode hrvatski mediji, Dinamo za Livakovića sada traži 15 miliona eura, ali su u dobroj poziciji jer im prodaja Livakovića nije nužna.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tako da mogu sačekati i vagati ponude, te eventualno zaraditi i više novca nego što planiraju, a to je već spomenutih 15 miliona eura.

Pravi potez je tako Livaković napravio kada je odlučio da sačeka i da ostane u Dinamu, a čini se kako je sada vrijeme za promjenu sredine.

Top Komentari

Drakula
Najbolji golman SP definitivno
3 4
King_Kenny
Ubi ovaj Dinamo pare.Realno,moze se za njega hladno 20-30 miliona uzeti.Mozda i nije neka klasa,ali ovi nastupi su mu digli cijenu i to treba iskoristiti.Ako je onaj Kepa placen 80 miliona onda oni mogu i na ovom izmusti dosta.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi