Bayern i Inter na korak do dogovora: Perišić ostaje u Bavarskoj?
Foto: Bild

Otkupna cijena Hrvata je 20 miliona eura

Bayern i Inter na korak do dogovora: Perišić ostaje u Bavarskoj?

Kako pišu Sportske novosti, Ivan Perišić će vrlo vjerojatno biti jedan od važnijih aktera ljetnog mercata za Bayern. 

Prema izvorima bliskim njemačkom klubu, a koji se poklapaju i s informacijama koje dolaze s Interove strane, Bayern i milanski klub blizu su dogovora o Perišićevom konačnom transferu u redove bavarskog kluba. Hrvatski reprezentativac je ovu sezonu stigao na posudbu za 5 miliona eura, a Bayern ima opciju otkupa njegova ugovora za dodatnih 20 miliona eura.

To je iznos koji je dogovoren prošle godine. U međuvremenu se svijet i nogomet drastično promijenio po izbijanju pandemije. Posljedice na globalno ekonomiju, pa tako i na nogometni biznis, su drastične. Parametri poslovanja će se smanjiti i na tom tragu će Bayern nastojati dogovoriti povoljnu cijenu otkupa Perišićeva ugovora, koji u Interu vrijedi do 2022. godine. Onog trenutka kada je Hansi Dieter Flick potvrđen kao dugoročnije rješenje na klupi Bavaraca, praktično je definiran stav oko Perišića.

Flick je u više navrata vrlo pohvalno govorio o nastupima hrvatskog igrača, ističući njegovu polivalentnost igri, što treneru omogućava da ga koristi na više pozicija. Flickove izjave mogu se tumačiti kao njegova poruka oko Perišićeve perspektive u Bayernu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treba reći da su i iz vodstva kluba iskazali zadovoljstvo Perišićevim učinkom (22 utakmice, 5 pogodaka, 8 asistencija, prosjek igre 55 minuta), ali i ponašanjem. Iskusni napadač koji je u veljači navršio 31 godinu, pogotovo ako ga se dobije po novim uvjetima (10-15 miliona eura) ili u trampi s Francuzom Corentinom Tolissom, kojeg želi Interov trener Antonio Conte, vrlo je isplativo rješenje za Bayern. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Sane je dosta mladji, moze da igra sve sto i Perisic, ali je preskup, 70 do 80 miliona, previse je to..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi