Bavarci lakše dišu nakon prvog poluvremena

Vode golovima Kanea i Mullera

Bavarci lakše dišu nakon prvog poluvremena

H. Zilić

Uzbuđenja nas očekuju u Minhenu u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka između Bayerna i Lazia. U prvom meču u Rimu Lazio je slavio sa 1:0, a večeras su Bavarci dobro krenuli.

Mnogi su mišljenja da je večerašnja utakmica i prelomni trenutak sezone za Bayerna i Thomasa Tuchela i da bi eventualni neuspjeh bio još jedan težak možda i završni udarac.

Ipak, Bavarci su u revanšu u dobroj poziciji. Poveli su sa 1:0 od 39. minute, mrežu Rimljana pogodio je Kane nakon asistencije Guerreira.

Bila je to lijepa akcija Bavaraca, dugo je trajala, na kraju lopta uz dosta sreće dolazi do Kanea koji se lijepo snalazi i pogađa za 1:0.

Pogodak engleskog napadača možete pogledati OVDJE.

Oglasi

U finišu prvog poluvremena totalna eksplozija oduševljenja u Minhenu, Muller je u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena pogodio za 2:0 i Bayern sada ima rezultat za plasman dalje.

Podsjetimo da nema više pravilo gola u gostima, tako ako Bavarci budu slavili sa golom razlike idemo u produžetke.

Nebeskoo plavim iz Rima i remi odgovara za prolaz dalje, dok pobjeda od dva gola razlike i više lansira Bayern u četvrtinu finala Lige prvaka.

Ekipe igraju u sastavima:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern: Neuer, De Ligt, Kimmich, Goretzka, Kane, Sane, Dier, Guerreiro, Muller, Musiala, Pavlović.

Lazio: Provedel, Pellegrini, Vecino, Felipe Anderson, Guendouzi, Luis Alberto, Romagnoli, Immobile, Zaccagni, Mario Gila, Marušić.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

guliy
Gdje siiii botinooo, jesi li umro ili cekas kraj ahhahahahahahahahahaha nemoj se jos bacat sa zgrade aloooo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi