Totalna revolucija u Minhenu: Sedmorica otpisanih prvotimaca, neka od imena iznenadila navijače!

Spremaju se velike promjene u Bayernu

Totalna revolucija u Minhenu: Sedmorica otpisanih prvotimaca, neka od imena iznenadila navijače!

Endin Čaušević

Bayern je prije nekoliko dana potvrdio da Thomas Tuchel neće biti trener ovog tima iduće sezone jer će na ljeto saradnja s njim biti okončana. No, odlazak Tuchela samo je početak revolucije u Minhenu jer se najavljuju i mnogi odlasci kada je u pitanju igrački kadar.

Nakon serije od tri uzastopna poraza sve je kulminiralo nakon meča u Bochumu kada su čelnici Bayerna održali sastanak i odlučili da je najbolje da Tuchel napusti trenersku poziciju.

Međutim, oni nisu dali Tuchelu odmah otkaz kako se očekivalo i odlučili su da ga zadrže do kraja sezone kako bi imali dovoljno vremena da pronađu adekvatnu zamjenu i trenera koji će krenuti u izazov od nule, odnosno priprema za iduću sezonu.

No, kako pišu njemački mediji odluka da Tuchel napusti Bayern je samo početak revolucije koju spremaju čelnici kluba na ljeto jer je svima jasno da je ovom timu potrebno i nekoliko promjena u igračkom kadru.

Ugledni Bild objavio je da je u Bayernu otpisano čak sedam fudbalera koji će gotovo sigurno napustiti Allianza Arenu na kraju ove sezone.

Oglasi

Neka od imena su posebno iznenadila navijače jer je riječ o prvotimcima koji čine okosnicu ekipe već godinama, ali očito je da su u Bayernu svjesni da je vrijeme da malo promiješaju karte kako bi pokušali da vrate tim na sami vrh fudbala u Evropi.

Među otpisanim igračima već odavno su Bouna Sarr i Eric Maxim Choupo-Moting kojima ističu ugovori na kraju sezone i kako stvari stoje saradnja neće biti produžena.

No, navodno na toj listi nalaze se još Manuel Neuer, Sven Ulreich, Alphonso Davies, Joshua Kimmich i Leroy Sane koji imaju ugovore do ljeta 2025. godine, ali Bayern će pokušati da ih proda na ljeto ukoliko dođu zadovoljavajuće ponude.

Zna se da Davies već navodno ima dogovor s Real Madridom, dok se Kimmich povezuje s Barcelonom i Manchester Cityjem. Također, i Sane ima na stolu nekoliko ponuda iz engleskog Premiershipa.

Ulreich je čini se sigurno među otpisanim i njegov status se neće mijenjati i jedini izlaz iz svega toga ima navodno samo Neuer. Bayern traži novog golmana, ali s tim neće žuriti i voljni su da Neuer bude "jedinica" i iduće sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, ukoliko im se ukaže prilika da dovedu neko provjereno golmansko ime onda bi Neuer mogao napustiti klub ili se pomiriti s činjenicom da bude rezerva.

Bilo kako bilo sigurno nas čeka itekako uzbudljivo ljeto kada je Bayern u pitanju, te bit će zanimljivo vidjeti ko će od igrača zaista napustiti minhenski klub po okončanju ove sezone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi