Jurendić je upravo najavio transfer Demirovića na ljeto? Cijena preko 20 miliona eura!
Ermedin Demirović bit će uz Edina Džeku naš najistureniji fudbaler na terenu protiv Ukrajine. (Foto: EPA)

Čekaju se ponude

Jurendić je upravo najavio transfer Demirovića na ljeto? Cijena preko 20 miliona eura!

Edmir Škorić

Prije današnje utakmice 25. kola njemačke Bundeslige između Augsburga i Heidenheima pred TV kamerama je sportski direktor domaće ekipe Marinko Jurendić govorio o potencijalnom transferu Ermedina Demirovića.

Ermedin Demirović prvi je strijelac Augsburga ove sezone i to uvjerljivo. Već je postigao 14 golova, te je četvrti na listi strijelaca Bundeslige iza Kanea (Bayern 29), Guirassyja (Stuttgart 21) i Opende (Leipzig 17).

Dobre igre dovele su do toga da se za bh. reprezentativca zainteresuju mnogi timovi, iako će u Augsburg tek da pristignu konkretne ponude onih koji na ljeto žele potpisati Demirovića.

"Mirni smo i opušteni jer Demi ima ugovor do 2026. I ovdje se osjeća jako ugodno", rekao je sportski direktor kluba Marinko Jurendić, ali potom naglasio da "niko nije nedodirljiv", pritom misleći da svaki igrač ima svoju cijenu i može da se kupi ili proda, čime je otvorio mogućnost odlaska Demirovića na kraju sezone. U Njemačkoj su zaključili da je na ovaj način navijačima Augsburga indirektno poručio da se spremaju za odlazak najboljeg igrača kluba.

Vjeruje se da će klub koji bude htio da kupi Demirovića morati da izdvoji značajna novčana sredstva, najmanje 20 miliona eura.

Oglasi

Za sada se ne spominju klubovi koji su zainteresovani za bivšeg napadača Freiburga, jedino što njemački mediji pišu je da bi Engleska mogla da bude naredna njegova destinacija.

Demirovićeva dobra forma najviše nas raduje sada kada nam se bliži duel s Ukrajimom 21. marta u polufinalu baraža za odlazak na Euro 2024. u Njemačkoj.

Prema svemu sudeći, on će zajedno s Edinom Džekom krenuti u napadu u duelu s Ukrajinom, ali naravno ako do tada ne bude nepredviđenih problema i ako Savo Milošević ne napravi značajan zaokret u kreiranju početnog sastava.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nije isključeno da Demirović nakon sjajne sezone i pored svega ostane u Augsburgu, ali teško da će ovaj tim uspjeti da odoli ponudama koje dođu, naročito ako se bude radilo o nekom od engleskih premierligaša.

Bh. napadač još stigne da u ostatku sezone poboljša statistiku koja je već sada impresivna, pošto nijedan napadač Augsburga prije njega nije u jednoj sezoni zabio 14 golova, a ima još da se odira osam kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi