Igrači Mainza okrenuli leđa, Kimmich izveo genijalnost života, a to u TV prenosu niko nije ni vidio!

Ponovljeni snimak pokazao šta se desilo

Igrači Mainza okrenuli leđa, Kimmich izveo genijalnost života, a to u TV prenosu niko nije ni vidio!

E. Čaušević

Bayern i Mainz igraju trenutno utakmicu 25. kola njemačke Bundeslige i nakon prvog poluvremena domaći vode sa 3:1. Detalj koji je obilježio prvi dio utakmice desio se u 19. minuti kada je Joshua Kimmich "prevario" igrače Mainza nakon čega jsu Bavarci uspjeli da udvostruče svoju prednost.

Bavarci su odlično otvorili današnju utakmicu i već u 13. minuti izabranici Thomasa Tuchela uspjeli su da povedu sa 1:0.

Jamal Musiala bio je asistent, a pogodak za vodstvo Bayerna zabio je Harry Kane koji se ponovo vraća u golgetersku formu.

Samo šest minuta kasnije Bayern je vodio sa 2:0 i to zahvaljujući Kimmichu koji je izveo neočekivan potez koji je u potpunosti nespremne uhvatio igrače Mainza, a na kraju gol za domaće postigao je Leon Goretzka.

Naime, Thomas Muller je na desnoj strani kod korner zastavice izborio prekršaj i dok smo gledali ponovljeni snimak te situacije Bayern je zabio gol za 2:0, te gledaocima pored TV ekrana nije bilo jasno šta se desilo

Oglasi

No, potom je režiser prenosa pokazao tu situaciju. Ono što se desilo jeste da je Kimmich izveo prekid kada to igrači Mainza nisu očekivali.

Kimmich je ubacio loptu u peterac gostiju gdje je bio Kane koji je glavom šutirao i pogodio stativu, no lopta se odbila tačno u noge Goretzke koji pogađa za 2:0.

Nevjerovatnu situaciju iz 19. minute utakmice u Minhenu možete POGLEDATI OVDJE.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mainz je uspio do kraja prvog poluvremena da smanji zaostatak za Bayernom kada je Amiri u 31. minuti pogodio za 2:1, ali to nije bio konačan rezultat prvog poluvremena.

U sedmoj minuti sudijske nadoknade Bayern dolazi do trećeg gola, a po drugi put na utakmici mrežu Mainza trese Kane, te je na semaforu 3:1.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi