Thomas Tuchel otkrio ko će sutra zabiti gol u meču Bayerna i Reala: "Ne znam kako, ali znam"

Press konferencija Bavaraca

Thomas Tuchel otkrio ko će sutra zabiti gol u meču Bayerna i Reala: "Ne znam kako, ali znam"

Edmir Škorić

Njemački stručnjak Thomas Tuchel govorio je na press konferenciji danas o meču njegovog Bayerna i Real Madrida, koji se igra sutra navečer u sklopu polufinala Lige prvaka.

Bayern i Real Madrid stari su znanci u Ligi prvaka i svi nestrpljivo očekuju nove okršaje dva ponajveća kluba na svijetu.

Najprije je trener Thomas Tuchel govorio o svom igračkom kadru, te istakao da još nije poznato ko bi mogao biti spreman, a ko ne za ovaj duel. Po svemu sudeći, za prvi meč otpadaju i dvije zvijezde.

"Ne znam sto posto. Moramo pričekati da saznamo rezultate posljednjih testova. Laimer izgleda dobro, vidjet ćemo šta će biti s ostalima. Mislim da je prerano za De Ligta i Upamecana. Što se tiče Jamala i Leroya, to će biti odluka u zadnji čas".

Upitan je zatim o Judeu Bellinghemu, bivšem igraču Borussije Dortmund koji briljira otkako je ljetos prešao u Real Madrid.

Oglasi

"Ne volim govoriti o pojedinačnim igračima, na kraju su to različiti profili koji igraju kao tim. Judeova evolucija je nevjerovatna, ima puno karaktera. On je drugačiji igrač, svjesni smo toga i pokušat ćemo ga zaustaviti."

O komentarima Hoenessa... "Neću više o tome. Razmišljam samo o Real Madridu"

Iskustvo? "Ne bih imao šta učiniti da se radi o tome jer me Ancelotti pobjeđuje u ovome. On je legenda i ono što je dao fudbalu je nevjerovatno. On je skroman i pun poštovanja, džentlmen od glave do pete. Dakle, "Općenito, igrat ćemo protiv dresa i protiv mita. Stoga, mislim da je najbolje što možemo učiniti usredotočiti se na fudbalski sadržaj kada se pripremamo za utakmicu".

"To je utakmica s puno pažnje, vrlo vrijedno polufinale. Ne znam je li najveće na svijetu, možda se ljudi u Manchesteru ili Liverpoolu neće složiti s tim. Ali to je velika utakmica i mi smo vrlo uzbuđen što ćemo je igrati", dodao je Tuchel.

"Moje utakmice s Chelseajem protiv Real Madrida bile su najnovije. Ono što se promijenilo je da Benzema više nije tu, on je bio velika referenca u napadu. To su kompenzirali tako što su donekle promijenili shemu i pretvorili Bellinghama u neku vrstu univerzalca koji zauzima mnogo pozicija tokom utakmice, međutim, njihovo ponašanje na terenu ostaje vrlo slično za igrače poput Kroosa ili Modrića, koji su dugo bili na čelu, morat ćemo, naravno, postaviti mnogo igrača naprijed".

Oglasi

Komentar na igre Viniciusa i Rodryga

"Obojica su jako dobri, ali različiti. Rodrygo obično zabija ključne golove, već je to učinio protiv mog Chelseaja. Vinicius obično više kreće s krila, suočava se i ubrzava, vrlo je klinički u svim svojim akcijama. Rodrygo je razigraniji i obično više traži suparničku ekipu. Volim brazilske igrače poput njih."

O lošoj sezoni Bayerna: "Pobjeda sada neće nadoknaditi sve što se dogodilo tokom sezone. Doći do finala i pobijediti u njemu, da, to želimo. Protiv Arsenala smo napravili korak i sada je vrijeme da napravimo sljedeći korak protiv Reala. Želimo biti konkurentni i biti na Wembleyu. To nam neće pomoći da vratimo bodove s drugih takmičenja, ali svakako želimo biti u finalu".

Očekuje dobru atmosferu u utorak na Allianz-Areni.

"Treba nam vrhunska atmosfera. Ni u uzvratu neće biti drugačije. Trebamo navijače da budu dio igre i da nas nose. Pogotovo kada treba prebroditi teške trenutke. Moramo stvoriti ambijent koji će nam pomoći da na uzvrat odemo s prednošću", dodao je Tuchel.

Oglasi

Interesantno da je Tuchel najavio i ko će sutra biti strijelac za Bayern.

"Serge Gnabry će zabiti gol.To će se dogoditi. Ne znam kako znam, ali to će se dogoditi", rekao je Tuchel.

Gnabry nije igrao za Bayern od prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Arsenala 9. aprila, kada je 28-godišnjak izjednačio na Emiratesu, no vraća se u utorak i bit će na raspolaganju Bavarcima.

"Sastaju se dva velika kluba. Znamo da Real ima iskusnu i vrlo kvalitetnu momčad. Ključno će biti naći pravu ravnoežu između napadačkog fudbala i odbrane. Želimo povoljan rezultat i dobru startnu poziciju za uzvrat", izjavio je 29-godišnji polivalentni nogometaš Bayerna Joshua Kimmich.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern i Real Madrid su kroz historiju Lige prvaka i Kupa prvaka odigrali ukupno 26 utakmica, po čemu su rekorderi ovog takmičenja kad su u pitanju međusobni dvoboji.

"Ovo polufinale djeluje kao da je finale. To je svakako vrlo važan dvoboj, utakmica s velikim odjekom", dodao je Tuchel kojemu je Liga prvaka posljednje takmičenje u kojem ima priliku ostaviti značajniji trag u svom mandatu na klupi Bayerna, koju će napustiti po završetku sezone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SactownCali
Bice dobro utakmica. Baron je na Kl..xu je aktivan isto...gooUser.....4789 imam dojam da ne njemu neko iz Bayerna seecu slomio hehehehe
3 0
user1713710627
Dobro mamine bulje čuvajte još večeras , ide zvaj karanje i dokaz da ste zalutali u polufinale hihihi rudiger i društvo stižu !!!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti