Lothar Matthaeus zna ko je bliže finalu Lige prvaka:"Čuo sam da je u Bayernovoj svlačionici..."

Najavio okršaj u polufinalu

Lothar Matthaeus zna ko je bliže finalu Lige prvaka:"Čuo sam da je u Bayernovoj svlačionici..."

Edmir Škorić

Legendarni fudbaler Bayerna Lothas Matthaeus često kritikuje svoj bivši klub, uglavnom kada za to ima dobre temelje, no sada je dao veoma zanimljivu izjavu.

Bayern, koji je ostao bez titule i dominacije u Njemačkoj, pokušat će doći do trofeja u Ligi prvaka, ali to neće biti lako. Bavarce u polufinalu očekuju mečevi s Real Madridom.

Nekadašnji njemački reprezentativac sada daje prednost Bavarcima, tvrdeći da su "mali favoriti" i da je Manchester City za njega najbolja momčad na svijetu, te da je Real Madrid "srećom" prošao protiv Građana u četvrtfinalu Lige prvaka.

Podsjetimo, dva puta je bilo neriješeno u duelima Cityja i Reala, ali je madridski sastav izborio polufinale tako što je na penale bio uspješniji.

Osim toga, Matthaeus zbog još jedne stvari smatra da je Bayern u dobroj poziciji da prođe Real i da izbori finale Lige prvaka u kojem bi igrao protiv PSG-a ili Borussije Dortmund.

Oglasi

"Čuo sam da je raspoloženje u Bayernovoj svlačionici bolje nego što je bilo dugo vremena i to svakako može da bude jedan od ključnih faktora", kazao je Matthaeus.

Čuveni Lothar Matthaeus nedavno je rukovodstvu Bayerna za novog trenera predložio Unaija Emeryja.

"Ja bih uzeo Unaija Emeryja iz Aston Ville. Čovjek tamo radi sjajan posao", govori Matthaus i dodaje:

"Ima ogromno iskustvo na internacionalnom nivou. Osvajao je titule sa Sevillom, govori engleski jezik, može i njemački naučiti, ali ionako svi igrači govore engleski."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne postoji dakle jezička barijera. Emery bi također donio svježinu u tim, bio bi novo lice u Bundesligi i uklopio bi se jako dobro u Bayern", navodi Matthaus.

Bayern je odlučio da se na ljeto rastane sa Thomasom Tuchelom, ali još uvijek nije poznato ko će ga naslijediti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1713710627
Hajde utorak hajde....
0 1
user1713710627
Smradac Real je to !!! Kakva te svlačionica udarila u glavu cccc
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi