Salihamidžić trlja ruke: Bayern večeras predstavlja novo pojačanje
FTO: EPA

Stiže na medicinske preglede

Salihamidžić trlja ruke: Bayern večeras predstavlja novo pojačanje

Haris Zilić

Bayern je završio pitanje golmana. U Minhenu će večeras medicinske preglede obaviti iskusni švicarski golman Yann Sommer (34) i zvanično će postati golman bavarskog velikana.

Prema pisanjima njemačkih medija Bayern će ovaj transfer koštati 8,5 miliona eura plus bonus koji se procjenjuju ne 1,5 miliona eura.

Sommer je sjajno branio na golu Borussije Monchengladbach, a godinama je jedan od stubova reprezentacije Švicarske koja igra vrlo dobro na velikim takmičenjima.

Švicarac će odmah preuzeti jedinicu u Bayernu, a ranije se spominjalo da bi to mogao biti Dominik Livaković nakon sjajnih partija na Mundijalu u Kataru, međutim Bayern je u Bundesligi pronašao zamjenu za povrijeđenog Neuera.

Početkom ove sezone Sommer je srušio rekord po broju odbrana u jednom meču Bundeslige i to upravo u utakmici protiv Bayerna.

Oglasi

Iz Bayerna su najavili da tu nije kraj zimski transferima.

Nedavno su odbili ponude Reala za Mathysa Tela.

Već je poznato da je u Minhen stigao reprezentativac Nizozemske Daley Blind i potpisao do kraja sezone.

On je u Bayern stigao kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Ajaxom, a najviše zbog toga što je Hernandez pokidao križne ligamente i neće ga biti do kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče iskusnog Sommera iza sebe ima uspješnu karijeru.

Švicarac je branio za Grasshoppers, Basel i Vaduz, a za reprezentaciju Švicarske nastupio je ukupno 80 puta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi