Julian Nagelsmann može na klupu Bayerna, ali ako se isplati ogromna odšteta
Foto - EPA

Glavni kandidat za nasljednika Hansiju Flicku

Julian Nagelsmann može na klupu Bayerna, ali ako se isplati ogromna odšteta

M. Šljivak

Trener minhenskog Bayerna Hansi Flick (56) mogao bi napustiti redove njemačkog šampiona na kraju ove sezone.

Već nekoliko mjeseci se u njemačkim medijima piše kako je Flick glavni kandidat za novog selektora reprezentacije Njemačke, a on nikada nije krio da ga ova pozicija itekako zanima.

Sjajni 56-godišnji stručnjak je od 2006. do 2014. godine radio kao pomoćnik Joachimu Lowu u nacionalnoom timu i smatra se jednim od najzaslužnijih za brojne uspjehe nacionalnog tima.

DFB ga silno želi vidjeti na klupi Elfa, a Bayern čeka Flicka da se izjasni kako bi mogli brzo reagovati u slučaju da se odluči otići.

Navodno, velike su šanse da Flick napusti klub, a kao njegova zamjena na klupi Bayerna spominje se 33-godišnji Julian Nagelsmann.

Oglasi

Trener RB Leipziga je jučer istakao da nikakvih pregovora sa Bayernom nema i da je on pod ugovorom.

"Nema nikakvih pregovora ni razgovora između mene i Bayerna. Isto mogu reći i za svoje agente. Nisam razgovarao sa klubom na tu temu jer se nema o čemu razgovarati. Vezan sam ugovorom za RB Leipzig do 2023. godine", rekao je Nagelsmann.

Rukovodstvo Leipziga također nije previše zainteresovano za raskid saradnje sa sjajnim stručnjakom, ali su već spremni za scenarij po kojem bi Nagelsmann otišao.

U slučaju da ih Bayern kontaktira postavili su cijenu između 15 i 20 miliona eura za 'slobodu' sjajnog stručnjaka i to je cifra koju bi Bavarci morali platiti za Nagelsmanna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, ako ostanu bez trenera klupa RB Leipziga bit će ponuđena sjajnom američkom stručnjaku Jesseu Marschu (47) koji trenutno vodi ekipu Salzburga.

Bit će interesantno vidjeti kako će se stvari u Bayernu razvijati do kraja sezone i hoće li Hansi Flick na kraju ipak napustiti klub sa kojim je prošle sezone osvojio apsolutno sve.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi