Pravo niotkud! Lahm najavio novog trenera Bayerna s drugog kraja svijeta: "Kao igrač je bio odličan"

Radi sjajan posao

Pravo niotkud! Lahm najavio novog trenera Bayerna s drugog kraja svijeta: "Kao igrač je bio odličan"

A. Čaušević

Bayern je u ozbiljnoj potrazi za novim trenerom. U Minhenu žele da sve bude gotovo što je prije moguće kako novi trener imao dovoljno vremena i prostora da se pripremi za start nove sezone. Posljednjih sati na listi se pojavilo i novo ime.

I dok pisalo o Ralfu Rangnicku kao mogućem nasljedniku nakon što odradi posao sa reprezentacijom Austrije na Evropskom prvenstvu, Philipp Lahm je najavio novo ime.

"Je li on pravi trener za Bayern? To ćemo tek vidjeti kada postane trener", Lahmove su riječi o mogućem dolasku Martina Demichelisa na kormilo Bavaraca.

"Demichelis je bio sjajan igrač za Bayern, igrao je i kao vezni jedno vrijeme. Njegov razvoj kao trenera bio je jako dobar i on poznaje Bundesligu."

"Prednost je za trenere što su igrali ovdje i poznaju ligu. Da li je on pravi trener za Bayern? Vidjet ćemo ga tek kada postane trener", kazao je nekadašnji defanzivac o sadašnjem treneru River Plate.

Demichelis je počeo trenersku karijeru u Bayernu vodeći ekipu do 23 godine prije poziva Millonariosa koji su ga vratili kući gdje je prošle sezone s Riverom bio i prvak Argentine.

Oglasi

Mogućnost da 43-godišnjak preuzme najuspješniji njemački klub stiže kao pravo iznenađenje pošto se njegovo ime do sada nije spominjalo u njemačkim medijima.

Demichelis radi odličan posao na klupi River Plate

Uglavnom se izvještavalo kako je Xabi Alonso prvi favorit da naslijedi Thomasa Tuchela, ali su se izgleda karte promijenile pogotovo nakon priznanja Ulija Hoenessa o španskom treneru.

Počasni predsjednik Bavaraca je kazao kako se čini nemogućim da Alonso napusti Bayer Leverkusen pa je sve izglednije da će se u Minhenu okrenuti drugim opcijama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Roberto De Zerbi i Rangnick su treneri koji se najčešće spominju kao mogući kandidati da preuzmu Bayern, ali sada su naglo šanse porasle i Demichelisu.

Nekadašnji defanzivac je od 2003. do 2011. godine igrao za Bayern, odlično poznaje klub, nema jezičkih barijera i upoznat je sa Bundesligom. To bi na kraju moglo biti i presudno.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Čuj poznaje Bundesligu hahaha pa da nema te Bundeslige nebi bilo bayerna koji je mis u evropi hahahaha zato oni i traže trenera da igraju domaće prvenstvo znaju evropa je za velike klubove Real , City
1 0
Baron22
Jojjj čuj demicelis hahaha još jedan trener da uči posao u Munchenu hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha sudbino moja
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi