Svijet mu se nedavno smijao, bori se za opstanak u ligi, ali Bayern za njega plaća silne milione!?
Amadou Onana na meti je minhenskog Bayerna.

Žele ga u Minhenu

Svijet mu se nedavno smijao, bori se za opstanak u ligi, ali Bayern za njega plaća silne milione!?

E. Ganibegović, foto: EPA

Bayern igra sezonu za zaborav i jasno je da će na ljeto morati da se dese promjene na svakom, pa tako i na igračkom planu. 

Sezona 2023/24. ostat će sigurno za navijače Bayerna upamćena kao jedna od najlošijih u prvoj četvrti 21. vijeka.

Ekipa je za početak sezone dobila šamar od RB Leipziga (3:0) u njemačkom Superkupu, a u DFB-Pokalu ih je izbacio trećeligaš Saarbrucken.

Nakon više od decenije ove sezone će, gotovo sigurno, prestati dominacija Bayerna u Bundesligi, a novi prvak Njemačke postati će Bayer Leverkusen koji predvodi sjajni Xabi Alonso.

Jedina nada za trofej ove sezone je Liga prvaka gdje će Bayern u četvrtfinalu igrati dvomeč protiv londonskog Arsenala.

Već sada je poznato da će na ljeto doći do promjena u redovima Bayerna. Prije svega se to odnosi na trenera - Thomas Tuchel će napustiti klupu Bavaraca.

Oglasi

Jasno je da će sportski direktor i ostali čelnici Bayerna raditi na dovođenju određenih igrača u klub, a sada se pojavilo još jedno interesantno ime koje konkuriše za dolazak u Bayern.

Amadou Onana iz Evertona u Bayern?

Naime, 22-godišnji defanzivni veznjak, Amadou Onana, na ljeto bi mogao napustiti Everton i potpisati za Bayern u transferu za koji bi njemački prvak morao izdvojiti ozbijnu sumu novca.

Everton je reprezentativca Belgije 2022. godine Lilleu platio 35 miliona eura, pa nema sumnje da bi Karamele htjele da zarade na ovom fudbaleru za kojeg će se sigurno tek čuti.

Ne bi igranje za Bayern Onani bilo prvo iskustvo u Njemačkoj, s obzirom na to da je kao omladinac nosio dres Hoffenheima, a, zanimljivu, karijeru na seniorskom nivou je počeo u HSV-u.

Oglasi

Korpulentni 195 cm visok veznjak ugovor s Evertonom ima do ljeta 2027. godine. Do kraja ove sezone, cilj je ostanak u Premier ligi Engleske.

Inače prije no što je upisao 12 nastupa za A selekciju Belgije, prošao je sve omladinske selekcije ove zemlje iako je rođen u Senegalu (Dakar).

Bayern dovodi Ermedina Demirovića?

Napadač Augsburga i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ermedin Demirović, također je na meti Bayerna u ljetnom prijelaznom roku.

Demirović igra sezonu iz snova u Augsburgu i jedan je od najefikasnijih igrača u ligi ako gledamo golove i asistencije, a učestvovao je u više od pola golova koje je postigao Augsburg što je fenomenalan učinak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine je koštao svojim promašajima protiv Slovačke i Islanda u kvalifikacijama za EURO, a onda i u baražu protiv Ukrajine kada je imao šansu za 2:0, no za nadati se da su u Bayernu takve stvari previdjeli.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Hahahahaha hahahahahaha hahahahahaha pa hajde sta ima veze hahahaha polovnjaci jesu za polovne klubove hahahaha neće Real kupiti onanu ili City demirovica hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha hahahahaha
0 0
user1615040743
Debiluu debiluuuu debiluuuuuuu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi