U Liverpoolu shvatili da je dovođenje Xabi Alonsa nemoguće, ali već su pronašli novog kandidata
FOTO: EPA

Španac ostaje u Bayer Leverkusenu?

U Liverpoolu shvatili da je dovođenje Xabi Alonsa nemoguće, ali već su pronašli novog kandidata

E. Oštraković

Iako se očekivalo da će Bayern Minhen i Liverpool voditi veliku borbu za potpis Xabija Alonsa narednog ljeta, kako stvari stoje od toga neće biti ništa. Naime, želja Španca je da ostane u Bayer Leverkusenu.

Alonso je bio glavni favorit za preuzimanje Liverpool od trenutka kada je Klopp najavio svoj odlazak sa Anfielda, ali desio se veliki preokret u cijeloj situaciji oko Španca.

Tako su iz Liverpoola shvatili da je dovođenje Xabi Alonsa praktično nemoguća misija narednog ljeta i već su svoj fokus prebacili na druge opcije, a jedan trener im je posebno "zapao za oko".

Radi se o Robertu De Zerbiju koga uprava Liverpoola vidi kao idealnog trenera za njihov klub, ali imaju i rezervnu opciju ukoliko ne dođe do dogovora. Druga opcija je Ruben Amorim, trenutni trener Sportinga.

Alonso je navodno odlučio da se zahvali na ponudama i čelnicima Liverpoola, ali i čelnicima Bayerna, te je odlučio da i narednu sezonu provede na klupi Bayer Leverkusena sa kojim mu ide sjajno.

Oglasi

Od kluba koji se borio za opstanak kada je on preuzeo trenersku palicu za kratko vrijeme doveo je Bayer Leverkusen do kluba koji se bori za titulu i praktično je potrebno čudo da ovaj klub ove sezone ne bude prvak Njemačke.

I u Bayernu su shvatili da ga ne mogu dovesti

Prema počasnom predsjedniku Bayerna Uliju Hoenessu Bavarci za novog trenera žele dovesti Xabija Alonsa, ali su svjesni da je to nemoguće.

"Željeli bismo potpisati s njim", rekao je počasni predsjednik za njemačke medije, ali je naglasio da su šanse da se bivši Bayernov igrač i sadašnji trener Bayer Leverkusena dovede u Minhen nisu baš velike šanse.

"To će biti vrlo teško, da ne kažem vjerojatno nemoguće", rekao je 72-godišnjak te dodao da očekuje da će španski trener ostane na klupi Apotekara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Alonsa sada trenira klub koji je blizu da postane njemački prvak. On ima mnogo toga za zahvaliti ovom klubu, kao i oni njemu. Da je imao dvije ili tri godine uspjeha onda bi ga bilo lakše dovesti."

Navodno su među ostalim kandidatima za trenera Bayerna Jose Mourinho, Antonio Conte, te Julian Nagelsmann i Zinedine Zidane.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Glupani počnite razmišljati vi u luzerpoolu i vi u propagandi od nogometa !!! Mamu vam
0 0
Baron22
Glupi navijači luzerpoola i bayerna na aparatima hahahahaha e retardusi svaki dan gledate utakmice ko fol nešto navijate a ustvari ništa ne znate ...mamu vam glupu !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi