Hoeness otkrio koga će Xabi Alonso trenirati sljedeće sezone: "Nemoguće da to bude Bayern"

Španac neće na klupu Bavaraca

Hoeness otkrio koga će Xabi Alonso trenirati sljedeće sezone: "Nemoguće da to bude Bayern"

A. Čaušević

Xabi Alonso je na pravom putu da s Bayer Leverkusenom osvoji historijku titulu prvaka Njemačke, a zbog načina na koji vodi Apotekare privukao je pažnju nekih od najmoćnijih klubova današnjice kao što su Liverpool i Bayern.

Alonso je s Bayerom u igri za tri trofeja i teško je vjerovati da će ubrzo donijeti o svojoj budućnosti, ali kako sada stvari stoje njegova budućnost nije na klupi Bayerna.

Prema počasnom predsjedniku Bayerna Uliju Hoenessu Bavarci za novog trenera žele dovesti Xabija Alonsa, ali su svjesni da je to nemoguće.

"Željeli bismo potpisati s njim", rekao je počasni predsjednik za njemačke medije, ali je naglasio da su šanse da se bivši Bayernov igrač i sadašnji trener Bayer Leverkusena dovede u Minhen nisu baš velike šanse.

"To će biti vrlo teško, da ne kažem vjerojatno nemoguće", rekao je 72-godišnjak te dodao da očekuje da će španski trener ostane na klupi Apotekara.

"Mogu zamisliti da će ostati u Bayer Leverkusenu kako bi nastavio svoj posao", kazao je Hoeness o Alonsu kojeg silno želi i Liverpool.

Oglasi

"Alonsa sada trenira klub koji je blizu da postane njemački prvak. On ima mnogo toga za zahvaliti ovom klubu, kao i oni njemu. Da je imao dvije ili tri godine uspjeha onda bi ga bilo lakše dovesti."

Sportski direktor Bayerna Max Eberl rekao je za Sky rekao da bi bilo najbolje novog trenera angažovati još u aprilu, ali je upitno koliko je to izvodivo.

"Bilo bi lijepo da to možemo napraviti u aprilu, ali ako potraje duže, onda će potrajati. Želimo donijeti najbolju odluku", rekao je Eberl.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Posljednje vijesti iz Njemačke govore da su Bavarci već otpisali četiri zvučna imena za izbor novog trenera. To su Jose Mourinho, Antonio Conte, Julian Nagelsmann i Zinedine Zidane.

Podsjećanja radi, Bayern je još ranije donio odluku da Thomas Tuchel odlazi na kraju sezone. Osim Alonsa ozbiljan kandidat je i Italijan, Roberto De Zerbi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
1 1
Baron22
Debilu javi se ....Jel vidiš sad koliko ne znaš ...Alonso neće biti trener bayerna glupane nije budala da vodi propagandu od nogometa....sudbino milana , man utd ....stiže de zebri hahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi