Već se zna ko mijenja Flicka: "Bayern je već kontaktirao novog trenera"

Nagelsmann dolazi u Minhen

Već se zna ko mijenja Flicka: "Bayern je već kontaktirao novog trenera"

E. Škorić

Dugo se špekulisalo o tome, a od jučer je i potpuno jasno da Hansi Flick više neće trenirati Bayern.

Nakon što se završi sezona u kojoj Bayern neće odbraniti naslov Lige prvaka jer je odbranio PSG, ali je na pragu osvajanja nove titule u Bundesligi, Flick će napustiti klub i svoje mjesto prepustiti nekom drugom.

Najavio je to i jučer nakon što je njegov tim s 3:2 slavio u Wolgsburgu, a čini se da bi od ljeta mogao biti novi selektor njemačke nogometne reprezentacije.

Flick nije želio detaljno pojasniti je li ova odluka povezana s pogoršanjem njegovih odnosa sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem posljednjih mjeseci, a nije želio ni potvrditi da mu je cilj zasjesti na klupu njemačke reprezentacije koju će po završetku ovogodišnjeg Eura napustiti Joachim Loew.

Sada njemačku, ali i općenito sportsku javnost u Evropi zanima ko će naslijediti Flicka. Najveći favorit po mnogima je čovjek koji je jako mlad i talentovan, a već radi sjajne stvari. Naravno, riječ je o Julianu Nagelsmannu iz Leipziga. Njegov dolazak je "potvrdio" i bivši nogometaš Bayerna i njemačka legenda Lothar Matthaeus.

On ističe da je Nagelsmann u pregovorima s Bayernom i da će najvjerovatnije uskoro biti potvrđen kao Flickov nasljednik. Nagelsmann uspješno vodi Leipzig, koji se pokazao kao jedini rival Bavaracima ove sezone u borbi za titulu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"U njegovom ugovoru nema klauzule o otkupu, pa bi se šefovi Bayerna morali dogovoriti s vodstvom RB Leipziga. Bayern ga je već kontaktirao. Ne direktno, već preko agenata", priznao je Matthaeus.

Nagelsmann ima samo 33 godine, a u karijeri je vodio Hoffenheim i od 2019. godine Leipzig. Dosta uspjeha imao je kao trener juniora Hoffenheima s kojima je osvojio titulu u sezo0ni 2013/14. Prije tri godine izabran je za njemačkog trenera godine, a UEFA ga je prošle sezone proglasila trećim najboljim trenerom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
Koliko mislite clanaka na ovu temu napraviti? Prije 3 dana ste objavili da Nagelsmann nije zainteresovan za tu poziciju. Jucer ste objavili da ce mozda ostati Flick, ako Braco dobije otkaz. A dan prije toga da je Flick zvanicno zatrazio raskid ugovora. Sizofrena cijepanja kod tzv. novinara ss.ba
1 1
Marco
Nakon što se završi sezona u kojoj Bayern neće odbraniti naslov Lige prvaka jer je odbranio PSG! ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi