Nisu ga pitali za pojačanja: Bayern Flicku nije ispunio nijednu želju
Foto - EPA

U sukobu je sa Salihamdižićem

Nisu ga pitali za pojačanja: Bayern Flicku nije ispunio nijednu želju

M. Šljivak

Trener Bayerna Hansi Flick već je određeno vrijeme u 'ratu' sa sportskim direktorom kluba Hasanom Salihamidžićem, a nakon brojnih nagađanja 56-godišnji stručnjak je danas saopštio da želi otići sa klupe na kraju sezone.

Njemački mediji konstantno su pisali o njihovim zategnutim odnosima. Flick je danas saopštio kako je zatražio raskid saradnje sa klubom i da ima želju da ode na kraju sezone.

"Želim da raskinem saradnju na kraju sezone. To je činjenica i bilo mi je veoma važno da to ekipa čuje od mene", rekao je Hansi Flick i saopštio je da mu odluka nimalo nije bila laka.

On je navodno glavna želja Fudbalskog saveza Njemačke na poziciji selektora reprezentacije, a koju je odlučio napustiti dugogodišnji selektor Joachim Low, no Flick za sada nije razgovarao sa predstavnicima DFB-a o ovom poslu.

Flick je od rukovodstva Bayerna u proteklom periodu tražio da se više pita oko transfera, ali dobio je odbijenicu jer se i u prošlosti treneri nisu previše pitali o igračima koji dolaze u klub.

Trener bavarskog kluba očigledno ne želi više tako da radi i odlučio je da ode, a njemački mediji su otkrili imena igrača koje je Flick želio od kluba u proteklih godinu dana.

Oglasi

Nijedna želja treneru Bayerna nije ispunjena, a na spisku koji je objavljen su zaista zanimljiva imena i bilo bi svakako veoma zanimljivo vidjeti ih u dresu velikana iz Minhena.

Tako je u januarskom prijelaznom roku 2020. godine Flick tražio dolazak desnog beka Shakthtara iz Donetska Doda, Benjamina Henrichsa iz RB Leipziga, te Emrea Cana.

Nijedan njegov zahtjev rukovodstvo Bayerna nije prihvatilo, kao ni zahtjev za igračima u ljetnom prijelaznom roku prošle godine. Navodno, tada je Flick od rukovodstva kluba tražio Marija Gotzea, Tima Wernera i Kaija Havertza. Niko od njih trenutno ne nosi dres bavarskog kluba i trener velikana iz Minhena je ostao razočaran.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Flick ima veliku podršku navijača, koji bi ga radije vidjeli u klubu od Hasana Salihamidžića, što su pokazali uvjerljivom većinom u anketama njemačkih medija. Gotovo 93 posto od 320.000 glasova navijača Bayerna u anketi Kickera glasalo je da bi radije vidjeli Flicka i dalje u klubu za razliku od Hasana Salihamidžića, a i ankete drugih medija se poprilično poklapaju sa ovom.

Međutum, sjajni stručnjak je odlučio da ode na kraju sezone i Bayern će sada krenuti u potragu za novim trenerom. Navodno je glavni kandidat za njegovog nasjednika trener RB Leipziga Julian Nagelsmann.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Ne znam sta se čudi zna se Bayern ova politika godinama nikad preko 60 milki, jednom il dva puta su dali do 80. Werner I Haverz preko 150 miliona koštaju, a Götze nije ni za Želje
3 0
C.Banks
Nije veći od kluba, nije niko! Braco, Kahn, Uli, Bekenbauer i ostale legende, oni su Bayern. To su ljudi koji cijeli život posvete Bajernu. Ovaj Flick je prolazni trener, i to je to. Bajern će opet osvojit 6 titula kada dođe vrijeme za to.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi