Josip Stanišić sa samo nekoliko riječi srušio snove navijača Bayer Leverkusena: "Rekli su mi..."
FOTO: EPA

Bio je sasvim iskren mladi Hrvat

Josip Stanišić sa samo nekoliko riječi srušio snove navijača Bayer Leverkusena: "Rekli su mi..."

Esmer Oštraković

Fudbaleri Bayer Leverkusena iznenadili su sportsku javnost svojim fenomenalnim igrama, te činjenicom da su postali prvaci Njemačke i to sa tako ubjedljivom razlikom u odnosu na Bayern.

Prelijepe trenutke u karijeri proživljava i Hrvat Josip Stanišić koji nije imao svoje mjesto u Bayernu, te je odlučio da dođe na posudbu u Bayer Leverkusen i tu je pogodio.

On je sa ovim timom postao prvak Njemačke i to mu je četvrti uzastopni naslov u ovoj državi. Naravno tri prethonda osvojio je sa Bayernom iz Minhena.

Iako su se u Bayer Leverkusenu nadali da će uspjeti otkupiti njegov ugovor na kraju sezone, od toga neće biti ništa.

Potvrđeno je da ga Bayern neće prodati Leverkusenu i on se naredne sezone vraća u svoj matični klub.

Oglasi

"Rekli su mi u Bayernu da sam važan dio njihovih planova. U ovom trenutku glava mi je u Leverkusenu i tako će biti do kraja sezone", rekao je Stanišić.

Ovom rečenicom mladi Hrvat srušio je nadanja navijača Bayer Leverkusena da će ostati u njihovoj ekipi i naredne sezone.

U ovoj sezoni Stanišić je odigrao 31 utakmicu za Bayer te je postigao dva gola i dodao je četiri asistencije.

Sa ekipom u kojoj trenutno igra ima priliku da osvoji trostruku krunu. Protiv Kaiserslauterna igra u finalu Kupa, a u polufinalu Evropske lige igra protiv Rome.

Ostaje da vidimo i da li će Leverkusen uspjeti do kraja sezone da ostane neporažen. Za sada su uspjeli.

Posljednju utakmicu u Bundesligi igrali su kod Dortmunda, a upravo je Stanišić spasio Bayer Leverkusen prvog ovosezonskog poraza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Imali su domaći prednost od 81. minute kada je Niclas Fullkrug postigao gol, ali nisu upjeli igrači Borussije ostvariti pobjedu.

Stanišić se ukazao u 97. minuti, te je spasio svoju ekipu prvog poraza u ovoj sezoni.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi