Još jedan trener odbio Bayern, očajni predsjednik predložio da ih trenira igrač: "Razmišljamo..."

Još jedan trener odbio Bayern, očajni predsjednik predložio da ih trenira igrač: "Razmišljamo..."

Edmir Škorić

Uprava Bayerna muku muči da pronađe novog trenera, ali još uvijek se ne zna ko će naslijediti Thomasa Tuchela.

Tuchel je ranije ove sezone dogovorio s Bayernom rastanak na kraju sezone u kojoj Bavarci mogu osvojiti jedino Ligu prvaka, ali najprije moraju izbaciti Real Madrid. U srijedu će igrati revanš na Santiago Bernabeuu nakon što je prvi duel završen rezultatom 2:2.

Sve i da Bavarci osvoje najprestižnije klupsko takmičenje, Tuchel odlazi, ali ko će ga zamijeniti? Julian Nagelsmann je bio "jako blizu", pa odlučio da ostane na klupi Njemačke i nakon Eura, Xabi Alonso je rekao da će biti u Leverksuenu i dalje,Ralf Rangnick je takođe rekao 'ne' zbog obaveza u Austrijskom fudbalskom savezu, a sada je klub odbio i trener Benfice Roger Schmidt.

"Nisam na tržištu. Imam posao u Benfici", izjavio je trener Lisabonaca i tako zatvorio vrata Bayernu.

I ako se činilo da je Tuchel voljan nastaviti svoj rad u Bavarskoj ("Ništa nije nemoguće"), klub nema takve planove. "Nema mogućnosti", rekao je sportski direktor Freund kada je upitan da li postoji mogućnost da Tuchel ostane.

Oglasi

Predsjednik Bayern Herbert Hainer je rekao: "S Tuchelom imamo dogovor do kraja godine".

"U ovom trenutku, međutim, potrebna nam je ideja, možda rješenje koje je do prije nekoliko dana bilo nepredvidivo: razmišljamo o Thomasu Mülleru"; priznao je Hainer.

Müller ima ugovor s Bayernom do 2025. Rođeni je Bavarac, igrao je samo za Bayern. U svakom pogledu predstavlja klupski slogan "Mia san Mia" (u prijevodu: "Mi smo mi"), a time i bavarski ponos.

Legendarni Bayernov fudbaler Thomas Muller sjeda na klupu?

Mogao bi godinu dana biti igrač-trener, a time i započeti trenersku karijeru koja će, očito je, uvijek biti u Bayernu. O njemu su razmišljali već u februaru, kada se razgovaralo o mogućnosti zapošljavanja privremenog trenera.

Tada je odlučeno da nastavi s Tuchelom do kraja sezone. Mülleru bi se u ulozi trenera pridružio Hermann Gerland, odgovoran za omladinski sektor.

"Jako sam iznenađen Rangnickovim odbijanjem", priznao je generalni direktor Max Eberl.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Razgovarali smo puno, pa čak i dobro. Bili smo na pravom putu. Ali ako on kaže ne, moramo to prihvatiti i poželjeti mu dobro u budućnosti. Mi ćemo nastaviti tražiti. Međutim, ostajemo uvjereni: život je uzbudljiv: kad se jedna vrata zatvore, mogu se otvoriti druga koja su prije nekoliko dana bila nezamisliva".

Ova Eberlvoa rečenica mnogima je bila referenca na Thomasa Müllera i mora se priznati da bi bilo jako intersantno vidjeti ga na klupi kluba kojem je dao sve.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi