U Bayernu nema "divljanja" s iznosima plata: Ekipa podijeljena u četiri grupe i zna se ko je "kralj"

Lewandowski daleko najviše zarađuje

U Bayernu nema "divljanja" s iznosima plata: Ekipa podijeljena u četiri grupe i zna se ko je "kralj"

E. Čaušević

Mnogi fudbalski klubovi našli su se u finansijskoj krizi nakon pandemije koronavirusa.

Pandemija koronavirusa napravila je totalnu pometnju u svijetu fudbala, a proteklih godinu dana mečevi su se igrali većinom pred praznim tribinama.

Zbog toga su mnogi klubovi doživjeli finansijski udar i sada pokušavaju da riješe problem, a čini se da je jedino rješenje da igračima znatno smanje ugovore, odnosno iznos godišnjih plata.

Prethodnih godina plate u svijetu fudbala su sve veće, a pojedini igrači zarađivali su čak preko 50 miliona eura godišnje.

Međutim, jasno je da to neće više biti slučaju u skorije vrijeme. Jedan od rijetkih klubova koji nije imao toliko problema s finansijama je Bayern, ali zbog toga što ne daju tako enormne ugovore svojim igračima.

U Bayernu vlada politika da niti jedan jedini igrač ne može imati godišnju platu veću od 20 miliona eura, te da će toliki iznos imati samo glavna zvijezda u ekipui.

Oglasi

Igrači su podijeljeni u grupe i u klubu ne pristaju na ucjene oko plata što su pokazali s Davidom Alabom kojeg su pustili u Real Madrid nakon što je on tražio povećanje plate.

Sada sličnu stvar želi i Leon Goretzka, ali u Bayernu su izričiti da povećanja plata neće biti.

Prvu grupu čine igrači koji zarađuju između 15 i 20 miliona eura. Tu prednjači Robert Lewandowski koji ima jedini u klubu godišnju platu od 20 miliona eura, a iza njega slijede Manuel Neuer, Thomas Muller i Leroy Sane.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon toga slijedi druga grupa u kojoj su igrači sa zaradom između 10 i 15 miliona eura godišnje. U toj grupi trenutno su Kimmich, Coman i Serge Gnabry.

Treća grupa su igrači koji imaju godišnju platu između pet i deset miliona eura, a u njoj su Niklas Sule i Goretzka. I na kraju postoji četvrta grupa u kojoj su igrači koji godišnje zarade do pet miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Prava filozofija a opet imaju rezultate,sto znaci da ne grese sa strategijom.
3 0
Sloboda
Pa ako Sane može imati od 15 do 20 miliona onda Goretzka treba imati 25, ako se gledaju igre...
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi